На среща с граждани през изминалите дни Цончо Ганев, зам.

...
На среща с граждани през изминалите дни Цончо Ганев, зам.
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Българското правителство не е оставено да вземе едно елементарно решение

На среща с жители през миналите дни Цончо Ганев, зам. ръководител на Народното събрание от ПГ на Възраждане, открои три съществени акцента, за които държавното управление би трябвало да има прелиминарен проект.

Това са повишението на цената на горивата, повишението на цената на хляба и непрестанно нараства

„ След рецесията с газа, за която ние от „ Възраждане “ неведнъж предупреждавахме, идват поредност от рецесии като идната с петрола.

Достатъчно рано посочваме заплахите на държавното управление, само че то, вместо да вземе под внимание нашите предизвестия, ги неглижира, освен това, афишира ги за погрешна, спорна или подправена информация.

В последните две години неведнъж видяхме, че оповестените, от страна на марионетното държавно управление и присъдружните му американски медии за „ подправена информация “, прогнози на „ Възраждане “ се сбъдват действително.

Причината за това е, че ние, за разлика от ръководещите, не разчитаме на думи, а на каузи. Зад всяка наша дума стои сериозен разбор, прогнозиране, обмисляне и опция за действителни стъпки по превъзмогването или преодоляването на рецесията до нейното разрешаване.

„ Възраждане “ предизвести за това, че глобите, които поддържа България, ще доведат до последствия за българската стопанска система. И до през днешния ден ръководещите не дадоха отговор: Кой ще заплати тези наказания? Вече и няма потребност да дават отговор, тъй като е видно, че ги плащаме ние – българският народ.

Ясно е, че стигнахме до рецесия с газа, само че дайте да забележим от в този момент какво вършим с петрола.

Във свое изявление по една от частните национални малките екрани министърът на финансите съобщи, че цените на горивата няма да бъдат повишавани.

Цените на горивата обаче към този момент надвишават 3 лв. в несъгласие с това изказване.

Остава въпросът: Предвижда ли се в идната актуализация на бюджета рецесия с доставките на нефт и какви ограничения ще бъдат подхванати, с цел да бъде предотвратена? Изобщо планува ли се актуализация на бюджета? Въпрос, който зададох на министъра на финансите, и чакам неговия отговор.

Заложената инфлация в държавния бюджет е много по-ниска от актуалната от 12 %. Инфлацията продължава да нараства, а в случай че България спре да внася нефт от Русия, това ще е убийствено за българската стопанска система. Някои стопански анализатори към този момент приказват, че едно такова решение ще докара до горива на цена от 6 лева и възходящи цени.

Ако България в този момент е суверенна страна, би трябвало да вземе решение сама и да не се допитва до Европейската комисия за толкоз обикновено решение, като това дали да търгува с трета страна. “ добави Цончо Ганев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР