На среща с директори на училища и детски градини в

...
На среща с директори на училища и детски градини в
Коментари Харесай

МОН въвежда нова информационна система за пазара на педагогически кадри

На среща с шефове на учебни заведения и детски градини в Кюстендил просветителният министър Красимир Вълчев съобщи, че следва да проработи нова осведомителна система за търсенето и предлагането на педагогическите фрагменти.

Кюстендил
Красимир Вълчев: Ние знаем къде и какъв брой учители, по кои дисциплини ще се пенсионират или ще навлязат в пенсионна възраст, въпреки това всички приключват педагогическа дарба, всички, които са на пазара на труда и са в просветителните институти ще могат да се записват в тази осведомителна система.
Министър Вълчев сподели още, че просветителните институции ще работят с Агенцията по приходите, с цел да могат да откриват родителите на децата, които не посещават учебно заведение.

Подобен проблем има в Четвърто главно учебно заведение " Иван Вазов ", където всички възпитаници са от ромски фамилии. Директорът сподели, че мъчно съумяват да убедят родителите, че е значимо децата им да бъдат образовани.
Силвия Славева - шеф на ОУ " Иван Вазов ": Посещаваме ги на място. По няколко пъти вървят сътрудниците. Имат поддръжката на служителите на реда, които са до нас. Ходим по домовете. Обясняваме.
Заплатите на учителите ще бъдат увеличени от 1 януари с 20 % стана ясно още на срещата в Кюстендил.
 Красимир Вълчев: Най-голям дефицит на учители у нас ще има след 10 години Красимир Вълчев: Най-голям дефицит на учители у нас ще има след 10 години
Най-голям ще е дефицитът на учители в България след 10 години. Това сподели дни преди началото на новата образователна година просветният министър Красимир Въл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР