На среща на 21 февруари 2021 г. гостуващият в България

...
На среща на 21 февруари 2021 г. гостуващият в България
Коментари Харесай

Съветник на Обама беше у нас

На среща на 21 февруари 2021 година гостуващият в България по покана на Съюза за стопанска самодейност (ССИ) Дан Шомон – младши разиска с управлението, специалисти и сътрудници на организацията капацитета за развиване на българските компании в сферите на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и опциите за поощряване на двустранните българо-американски търговски начинания и партньорства в тези области.

Г-н Шомон е политически специалист и провежда редица акции и начинания на Демократическата партия в Съединени американски щати. Ръководил е политическите акции на Барак Обама, в това число за президентските избори и е определян от биографиите като индивидът, без който Барак Обама нямаше да бъде определен за президент. В момента има близки контакти с администрацията на новоизбрания президент Джо Байдън.

Г-н Дан Шомон управлява и една от най-значимите консултантски компании в Съединени американски щати – DanShomon Inc, с която ССИ има подписан меморандум за реализирането на двустранни българо-американски бизнес планове. Той съветва компании и създава тактики за развиване на интернационално комерсиално съдействие и нахлуване на непознати пазари, спомага за реализиране на устойчиви връзки на бизнеса с държавната и локалните управляващи и техните администрации, както и координира връзките с обществеността. Неговите клиенти са измежду 500-те най-големи компании в Съединени американски щати, като Phizer, Adobe, Broadcom/CA Technologies и Motorola.

Изпълнителният заместник-председател на ССИ - Виолина Накова, показа пред Шомон положението на българските компании, работещи в тези сфери и приказва за капацитета им за развиване на европейските и американския пазари. По време на диалозите беше подложен акцент върху един въпрос с фундаментално значение за всички бизнеси и с особена заостреност за тези в областта на нововъзникващите технологии – киберсигурността. В рамките на тази тематика разискванията се концентрираха върху опциите и нуждата от реализирането на публично-частни партньорства, чрез които страната ни може да доближи мечтаното равнище на киберсигурност и кибер резистентност на всички равнища и да понижи разликата в темповете на развиване в тази област сред обществения и частния бранш.

Според господин Шомон извършената среща на високо експертно равнище е извънредно значима и потребна за работата му в посока на поощряване на американските вложения в България в региона на киберсигурността и нововъзникващите технологии, както и за основаването на постоянни българо-американски бизнес партньорства.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР