На среща днес в МВнР министърът на външните работи Николай

...
На среща днес в МВнР министърът на външните работи Николай
Коментари Харесай

Министър Милков прие посланика на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия

На среща през днешния ден в Министерство на външните работи министърът на външните работи Николай Милков и посланикът на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия Роб Диксън означиха дейния политически разговор сред двете страни и по-специално доста положителното съдействие в региона на външната политика, сигурността,  отбраната и противодействието против дезинформацията.

Потвърден беше ползата на България и Обединеното кралство за разширение и усилване на двустранното съдействие посредством сключване на съглашение, което да конкретизира предпочитаните области от съвместен интерес за неговото усилване.

Министър Милков изрази признателност за навременното предоставяне на единодушие от Британска страна за осъществяване на изборите за Народно заседание на територията на ОК през октомври т. година

Посланик Диксън приветства откриването на дипломатическо посланичество с сан „ консулство “ на Република България със седалище в гр. Единбург,  обосновано от забележителния брой български жители в Шотландия. От близо 300 000 наши сънародници, пребиваващи в ОК, над 12 000 души се намират на територията Шотландия. Събеседниците показаха убеденост, че консулството ще задейства нови благоприятни условия за задълбочаване на двустранното съдействието.

Предмет на днешния диалог бяха още Западните Балкани, Украйна, енергийната сигурност,  участие на ОК като асоциирана страна в програмата на Европейски Съюз „ Хоризонт Европа “, Протоколът за Северна Ирландия/Ирландия и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР