На специалното си събитие вчера, 10 септември, Apple очаквано представиха

...
На специалното си събитие вчера, 10 септември, Apple очаквано представиха
Коментари Харесай

Apple Watch Series 5 - часовникът, който може да ни спаси живота

На специфичното си събитие през вчерашния ден, 10 септември, Apple предстоящо показаха и своя нов smart часовник от пето потомство . Първият Apple Watch излезе през 2015 година и всяка година компанията надгражда тази интелигентна джаджа.

Има обаче едно нещо, което си остава непроменено - формата на часовника. От компанията държат на квадрата със заоблени ръбове и Apple Watch 5 също не ни предлага разнообразието, което някои почитатели на марката биха желали да имат.

Дизайнът на новото потомство smart часовник е същият, като на предходния модел. Предлага се в два размера - 40 и 44 мм. Имам избор и от какво да е изработен корпусът - рециклиран алуминий, неръждаема стомана, керамика или исполин, който се употребява за първи път в часовниците на марката.
 Снимка 442308

Можем елементарно да персонализираме нашия smart часовник с гумени и текстилни каишки в разнообразни цветове.

Най-важното изобретение в джаджата на Apple е функционалността Always on screen. Благодарение на нея няма потребност всякога да включваме екрана на часовника, когато желаеме да забележим даже единствено какъв брой е часът. Можем да избираме сред десетки дизайни на цифровия часовник, а дисплеят е с понижена бляскавост, до момента в който не раздвижим китката си.
 Снимка 442310

Петото потомство Apple Watch идва и в други две разновидности - едната има единствено GSP, а другата може да сe употребява независимо, без обвързван iPhone, тъй като има и клетъчна съгласуваност.

Благодарение на гласовия помощник Siri, можем бързо, елементарно и без докосвания да търсим в интернет, да намираме песни посредством Shazam и да нагласяме яркостта на екрана да вземем за пример.

Часовникът поддържа и Apple Pay за заплащания, които лишават секунди. От App Store пък можем да смъкваме всички приложение, които са съвместими с Apple Watch. Можем и да слушаме обичаните си части от Apple Music.

Освен GPS, новият smart часовник има и вграден компас, който да ни оказва помощ да се ориентираме в посоката. Поддържа и функционалност за незабавни позвънявания на всички места по света. Часовникът схваща и в случай че сме паднали и ни изпраща уведомление.
 Снимка 442311

Ако не отбележим, че сме добре, автоматизирано позвънява на незабавния телефон. Така че няма да е пресилено да кажем, че тази джаджа може да ни избави живота в някоя напечена обстановка .

Може и да ни поддържа здрави, което се трансформира в един от главните акценти във функционалността на smart часовниците. А при този модел опциите са доста повече, в сравнение с при всеки различен.

ECG приложението ни дава опция бързо и елементарно да си създадем електрокардиограма и да измерваме кръвното и пулса си на всички места и когато и да е.

Данните от измерванията се записват, съпоставят се с нормите и устройството ни сигнализира, в случай че нещо не е наред, с цел да можем в точния момент да посетим доктор и да обърнем внимание на казуса. По този метод може да предотврати сърдечни удари или задръстване на кръвоносните съдове, които могат да бъдат съдбовни.

#AppleWatchSeries5 will start at $399 for GPS and $499 for GPS+Cellular model. #AppleEvent pic.twitter.com/tTXijQVoXn
— Versed Tech (@VersedTech) September 10, 2019
Часовникът има и особено приложение, което ни сигнализира, когато сме изложени на звук, преизпълнен здравословните правила (над 90 dB).

Функцията, която ще притегли много дами към Apple Watch Series 5, е Cycle Tracking за следене на месечния цикъл. Тя също е измежду новостите за модела.

Разбира се, новият smart часовник на Apple има фитнес тракери, с които да наблюдаваме физическата си активност и да записваме своите резултати. Можем даже да се провокираме с другари, които също имат джаджата, с цел да се движим повече всеки ден.

Въпреки всички тези функционалности и непрекъснато включения екран , от Apple дават обещание по-дълъг живот на батерията - до 18 часа с едно зареждане, с помощта на нови сплави и технология, която разрешава поддържане на по-ниска температура в устройството.
 iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max и какво да чакаме от най-новите смарт телефони на Apple
Какво да чакаме от iPhone 11, 11 Pro и Pro Max

Изненадите на Apple

Продажбите на Apple Watch Series 5 започват от 20 септември, като цената за модела с GPS е 399 $, а за този с клетъчна съгласуваност - 499 $.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР