На специално събитие в Майорка, Испания, на което бяхме гости

...
На специално събитие в Майорка, Испания, на което бяхме гости
Коментари Харесай

Всички 4K LED телевизори на Panasonic са с динамични метаданни HDR10+

На особено събитие в Майорка, Испания, на което бяхме посетители и ние от Kaldata Panasonic показа новата си продуктова гама 4K LED тв приемници за 2018 година, характеризиращи се с чудесно качество и спиращ дъха дизайн. Изключително тънки, завършени със стъкло и красиви от всяка една позиция и ъгъл, новите водещи серии LED тв приемници на Panasonic FX780 и FX740 се отличават с изисканите си рамки „ Art & Interior “, заимствани от показаните наскоро OLED модели от най-голям клас FZ950 и FZ800. Гамата 4K LED тв приемници се добавя от още две серии – FX600 и FX700 – включващи елегантни, тънки модели, които също са направени от първокласни материали и имат усъвършенствана хармония и извънредно качество.

Качеството на картината при LED тв приемниците е издигнато до нови равнища с потреблението на 4K HDR панели, по-мощна видео обработка и усъвършенствано затъмняване на подсветката. Всички LED модели на Panasonic за 2018 година са съвместими с висок динамичен диапазон (HDR) за пресъздаване на детайлни и прецизни изображения. Освен това, всички нови модели поддържат HDR-Multi, което включва HDR10, HLG и новата технология за динамични метаданни HDR10+. Също по този начин могат да излъчват няколко стотин часа от HDR10+ библиотеката Amazon Prime Video.

Panasonic ще издаде актуализация на фърмуера на всички  4K OLED и LCD модел за 2018 година, осигурявайки съгласуемост с известните гласови асистенти, като потребителите ще могат да употребяват гласови команди посредством съчетаем образован високоговорител.

По-големи, по-ярки, по-бързи модели

Продуктовата гама 4K LED тв приемници се състои от четири серии, предвождани от изключителния 75-инчов флагман FX780. Другите серии, при които размерите на екраните са до 65 инча, са High-End серията FX740, междинната серия FX700 и въвеждащата серия FX600.

LED тв приемниците на Panasonic могат да възпроизведат водещи в класа си 4K облици, с помощта на усъвършенствания контрастност и най-широката цветова гама, възпроизвеждана до момента от LED екран на Panasonic. При всички нови модели качеството на 4K HDR картината е доста усъвършенствано, с помощта на усъвършенстваната видео обработка. Определени нови модели употребяват технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово усъвършенствано локално затъмняване) за LED подсветката, която комбинира ръководството на подсветката с цифрова обработка на сигналите, тъй че яркостта на екрана може да бъде точно следена в стотици обособени зони. Към това би трябвало да се прибави и оптималната бляскавост, увеличена с 20 % при всички нови модели, вследствие на което е реализиран най-високият контрастност, виждан до момента при LED екраните на Panasonic. Нещо повече, благодарение на видео процесорите***, чиято цветова гама покрива необятен цветови набор (Wide Colour Spectrum), се изобразяват повече и по-прецизни цветове. LED екраните на Panasonic в този момент са способни да демонстрират и най-фините разлики в нюансите, което придава по-голяма дълбочина на облиците и усъвършенства пространствения резултат.

Изискан, многофункционален дизайн  

Вдъхновен от изключителната хармония на своите OLED тв приемници, Panasonic разшири границите в дизайна на LED моделите, прилагайки при доста от тях новаторската си дизайнерска идея „ Art & Interior “ (Изкуство и интериор) за безкомпромисно комбиниране на функционалности и форми. С монолитния си стъклен дизайн без рамка, всички модели от сериите FX740 и FX780 имат изтънчен външен тип, еднообразно прелестен за гледане от всички страни и ъгли, с помощта на така наречен 360° дизайн, при който няма дразнещи погледа детайли. С дребен корпус, който скрива всички кабели и връзки и се прелива в напълно стъклената обшивка на екрана, тези реформаторски модели предефинират концепцията за ефирен дизайн. Естетиката е очевидно усъвършенствана и при моделите от серията FX700, които са с 20 % по-тънки от миналогодишните модели и имат първокласни железни корпуси. При определени модели от сериите FX700 и FX600 е употребен многофункционалния дизайн „ Switch Design “, който разрешава поставката да бъде контролирана на цялостната широчина на тв приемника или да бъде направена по-тясна, според от ширината на съответната повърхнина, върху която е конфигуриран тв приемникът.

Историята на HDR продължава  

Освен HDR10 и HLG, всички нови модели 4K HDR LCD тв приемници на Panasonic поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, новата безплатна платформа, основана от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. HDR10 се съдържа в UHD Blu-ray формата и в 4K HDR наличието от услуги за поточно предаване на данни, до момента в който HLG е форматът за HDR телевизионно лъчение.

Телевизорите Panasonic, които поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, ще могат да излъчват поточно цялата HDR библиотека Prime Video на Amazon в HDR10+ формат. Каталогът Prime Video HDR10+ включва стотици часове наличие, измежду които “Великта обиколка ” (The Grand Tour), награденият със Златен глобус сериал “Удивителната мисис Мейзъл ” (The Marvelous Mrs. Maisel), “Кърлежът ” (The Tick) и “Човекът във високия палат ” (The Man in the High Castle), както и стотици други лицензирани заглавия.

В отговор на упованията на HDR геймърите  

За да отговори на условията и на най-опитните геймъри, при новите LED екрани за 2018 година е очакван специфичен режим за игри 4K Game Mode с най-бързото време за реакция на модели Panasonic. Това подсигурява, че 4K HDR геймърите ще се любуват на допустимо най-впечатляващото преживяване. При този високоскоростен режим се прави извънредно бърза обработка на изображенията, което обезпечава ясни и прецизни HDR облици, даже при 4K игрите, в които има бързи придвижвания и се изисква доста бърза реакция.

FX780: качество на картината от ново потомство, съчетано с вълнуващ дизайн  

С най-високи равнища на бляскавост, които надвишават с към 20% както моделите от миналата година, по този начин и серията FX740, флагманът FX780 съставлява върхът на 4K HDR и LED технологиите. Той е оборудван с процесора HCX (Hollywood Cinema Experience), който се употребява също и при новите OLED модели на Panasonic, както и с панел 4K HDR Pro Cinema Display, плюс професионалните технологии Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) и Local Dimming Pro (Професионално локално затъмняване). Честотата на освежаване на екрана при FX780 е два пъти по-висока от тази на FX740. Благодарение на прецизния надзор от процесора HCX, салдото на бялото също е усъвършенстван, вследствие на което се възпроизвеждат доста по-точни и реалистични цветове. Самият процесор е създаден въз основата на изключителните технологии и способи за обработка на изображенията, развивани и прилагани в продължение на десетилетия при плазмените екрани и в личното поделение за професионално аудио-визуално съоръжение на Panasonic, с цел да се подсигурява най-точното отразяване на креативните планове на филмовите режисьори. Флагманът FX780 се отличава и със своя супер-бърз панел, с който се отстрани размазването при бързите придвижвания за извънредно чисто и безпрепятствено обрисуване на спортни надпревари и екшън филми.

FX780 е конструиран съгласно правилата на дизайнерската идея „Art & Interior“ на Panasonic. Неговата ултра-тънка, напълно стъклена рамка и първокласна железна подложка го нареждат твърдо в челните редици на LED телевизионния дизайн.

FX740: комбиниране на великолепен дизайн и брилянтни 4K HDR облици

Серията от междинен клас FX740 се характеризира със същия прелъстителен 360° дизайн „ Art & Interior “, като на водещия модел FX780, и също употребява необятен цветови набор, локално затъмняване и технологията за динамични метаданни HDR10+. Има с 20% по-ярък екран, спрямо миналогодишните модели. Нещо повече, употребяваният при всички модели от серията 4K HDR кинематографичен екран се характеризира с високотехнологично съоръжение, включващо технологията HDR Brightness Enhancer (Увеличаване на яркостта на HDR картината), нова Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие) и технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово усъвършенствано локално затъмняване) за по-прецизен надзор на подсветката – всички те дружно вършат допустимо пресъздаването на превъзходни HDR облици с висока непорочност и точност.  

FX700: Най-ново потомство 4K HDR облици в ултра-тънък, първокачествен дизайн

FX700 предлага доста от преимуществата на FX740, в това число Local Dimming (Локално затъмняване), HDR Brightness Enhance (Увеличаване на яркостта на HDR картината), Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър), Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие) и същите огромни и с 20% по-ярки 4K HDR кинематографични екрани. При FX700 има и обилни усъвършенствания спрямо предходните модели, като да вземем за пример нова железна рамка Slim Edge, направена от висококачествени материали. Той също по този начин разполага с регулируема подложка с многофункционален дизайн „Switch Design“, който разрешава поставката да бъде настроена на цялостната широчина на тв приемника или да бъде направена по-тясна, според от желанията на потребителя.



FX600: Базов клас екрани с превъзходна 4K HDR картина и отличен дизайн  

FX600 разполага с новаторски функционалности, които не са срещани преди този момент при тв приемници от базово равнище. Сред тях са Adaptive Backlight Dimming Plus (Адаптивно затъмняване на подстветката плюс) и Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие), които са комбинирани за увеличение на контрола и прецизността на HDR цветовете. Повечето от моделите са с многофункционален дизайн „Switch Design“, както при серията FX700.


Общ обзор на техническите характерности на тв приемниците :

FX780: Първокласно качество на картината с дизайн от стъкло „ Art & Interior “ (75-инчов, 65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)
4K LED тв приемник с 2200Hz – този първокачествен кинематографичен екран употребява висококачествена обработка на изображенията за възстановяване на придвижванията, цветовете и контраста;Studio Colour HCX процесор – нова, усъвършенствана в Холивуд обработка (включително таблици на сходство 3D Look-up Table) за извънредно прецизна и реалистична картина;Local Dimming Pro – съвременна система за надзор на подсветката, със задно осветление единствено там, където е належащо, с което се реализира по-висок контрастност и усъвършенствано обрисуване на нюансите;Super Bright Panel (Супер ослепителен панел) – високопропусклив панел с ултра-ефективна подсветка пресъздава чисти и ярки HDR образи;Дизайн от стъкло „ Art & Interior “1 – безшевен, 360-градусов дизайн с ултра-тънка стъклена рамка, вписваща се във всеки интериор
FX740: Удивителна HDR картина с дизайн от стъкло „ Art & Interior “ (65- инчов , 55- инчов и 49- инчов )
4K LED тв приемник с 1600Hz – този впечатляващ, ултра съвременен тв приемник употребява висококачествена обработка на изображенията за възстановяване на придвижванията, цветовете и контраста;Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) – съвременна обработка на цветовете за пресъздаване на по-живи и реалистични картини;Multi HDR поддръжка – необятна съгласуемост с разнообразни HDR системи, употребявани от разнообразни HDR източници;Local Dimming – усъвършенстван надзор на подсветката, със задно осветление единствено там, където е належащо, за по-висок контрастност и усъвършенствано обрисуване на нюансите;Дизайн от стъкло „ Art & Interior “ – безшевен, 360-градусов дизайн с ултра-тънка стъклена рамка, вписваща се във всеки интериор.
FX700: Изключителни HDR облици и многофункционален дизайн „ Switch Design (65- инчов , 55- инчов и 49- инчов )
4K LED тв приемник с 1600Hz – отключва капацитета на 4K висококачествена обработка на изображенията за възстановяване на придвижванията, цветовете и контраста;Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) – съвременна обработка на цветовете за пресъздаване на по-живи и реалистични картини;Multi HDR поддръжка – необятна съгласуемост с разнообразни HDR системи, употребявани от разнообразни HDR източници;Local Dimming – усъвършенстван надзор на подсветката, със задно осветление единствено там, където е належащо, за по-висок контрастност и усъвършенствано обрисуване на нюансите;Многофункционален дизайн „ Switch Design “ – опция за адаптиране към разнообразни стилове в интериора посредством регулируема подложка.


FX600: 4K среща HDR с интелигентни развлечения (65- инчов , 55- инчов , 49- инчов и 43- инчов )
4K LED тв приемник с 1300Hz – мощната обработка на придвижванията и висококачественият панел разкриват всички елементи на картината с 4K резолюция;Multi HDR поддръжка – необятна съгласуемост с разнообразни HDR системи, употребявани от разнообразни HDR източници;Adaptive Backlight Dimming Plus (Адаптивно затъмняване на подсветката плюс) – непрекъснато усъвършенстване на подсветката на телевизионния екран за по-богат контрастност и надълбоко черно;Многофункционален дизайн „ Switch Design “ – опция за адаптиране към разнообразни стилове в интериора посредством регулируема подложка.My Home Screen 3.0 – опция за основаване на лична начална страница за бърз достъп до обичаните телевизионни приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР