На специално събитие Българската национална телевизия – най-големият продуцент на

...
На специално събитие Българската национална телевизия – най-големият продуцент на
Коментари Харесай

БНТ обяви втори сезон на сериала Вина

На особено събитие Българската национална телевизия – най-големият продуцент на телевизионно кино в България – разгласи публично две нови конкурсни сесии за селекция на кино планове за телевизионни филми и сериали, копродукции и " присейл ". " Радваме се, че имаме опция да проведем сесиите, освен законовото обвързване, като сме заложили на това, което вършим като политика до момента – желаеме да насърчим положителните филми и да подкрепим българските създатели.

Единият сериал, за който разгласяваме позиция, е от актуален български създател. Надяваме се, че ще създадем добра продукция и имаме вяра, че литературата и киното могат да си оказват помощ. Другият план е за сериал, който не сме правили от дълго време – младежки, такава продукция ни би трябвало, нямаме такива в последно време. Разбира се, поддържаме и дебюти, пълнометражни игрални филми, предварителни откупки и копродукции. Радвам се и да разглася, че към този момент имаме взаимни планове с Националния кино център. Това е едно от нещата, които съм си сложил за цел – да координираме напъните си и оскъдните запаси, с цел да можем да вършим по-скъпи, по-качествени и по-добри филми и сериали ", съобщи Генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Конкурсната сесия за телевизионни филми и сериали показва следните позиции: Пълнометражен игрален филм-дебют на модерна тематика без жанрова устременост с времетраене 54 мин., Детски пълнометражен игрален филм с времетраене 85 мин., Сериал от актуален български създател с времетраене 12 серии по 54 мин. на серия, Детски/тийн сериал с времетраене 6 серии по 54 мин. на серия, Криминален сериал с времетраене 6 серии по 54 мин. на серия, Ситком с времетраене 24 серии по 27 мин. на серия.

Конкурсната сесия за копродукции и " присейл " (предварителна откупка на права за излъчване) показва следните позиции: за копродукция – Пълнометражен игрален филм без авансово заложена тематика и жанрова насоченост; Сериал без авансово заложена тематика и жанрова устременост с времетраене 12 серии по 54 мин. на серия, а за " присейл " – Пълнометражен игрален филм без авансово заложена тематика и жанрова устременост (2 проекта). " Продължаваме фотосите на втори сезон на сериала " Вина " в региона на Сандански и Бургас този път. Снимачният развой минава интензивно и натоварено. Благодаря на управлението на Българската национална телевизия, че оцени това, което беше реализирано с първия сезон и доста бързо и чистосърдечно реши да преминем към втори сезон на сериала. Надявам се, че след Нова година феновете ще могат да го видят ", показа режисьорът и изобретателен продуцент на сериала " Вина " Виктор Божинов по време на събитието с водеща Надя Обретенова. " Тази вечер е последният снимачен ден на плана " Всичко за сина ми ".

Успоредно с това към този момент сме в стадий на постпродукция. Новите конкурсни сесии за филмопроизводство са доста забавни и дават положителни благоприятни условия. Има цялостна политика, която Българската национална телевизия следва във връзка с това какво да финансира и какво да излъчва ", показа от своя страна продуцентът Евтим Милошев, чиято продуцентска компания " ДРИЙМ ТИЙМ " осъществя друга многоочаквана продукция на Българската национална телевизия – 12-серийната комеди драма " Всичко за сина ми " с Димитър Рачков, Христина Апостолова и Петър Милошев в основните функции и Павел Г. Веснаков като режисьор и изобретателен продуцент. Последните няколко години и актуалната 2023 година са извънредно сполучливи за филмопроизводството на Българска национална телевизия. Преди дни в киносалоните в цялата страна излезе новият игрален филм на проф. Георги Дюлгеров – " Записки по едно изменничество " – продукция на Българската национална телевизия, екранизация на книгата " Записки по българските въстания " на Захарий Стоянов.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР