На специална презентация вчера Asus разкри датата на излизане на

...
На специална презентация вчера Asus разкри датата на излизане на
Коментари Харесай

Asus ROG Ally прави премиерата си през юли

На специфична презентация през вчерашния ден Asus разкри датата на излизане на тяхната първа портативна подпора ROG Ally, директния съперник на Nintendo Switch и Steam Deck. Единият вид на устройството ще направи премиерата си на 13-ти идващия месец, а другия – в края на годината.

Конзолите идват с авансово конфигуриран Windows 11 и Armoury Crate SE, специфичен хъб, сплотяващ каталозите с игри от другите магазини, които ползвате и специфични благоприятни условия за ръководство на представянето.

Първият вид на ROG Ally идва с процесор AMD Ryzen Z1 Extreme с осем ядра, Zen4 CPU процесор с 16 влакна, 24 MB кеш и с опция за показване до 5.10 Ghz. Устройството е снабдено с графичен процесор AMD Radeon Graphics GPU (AMD RDNA 3),12 CUs, с опция за показване до 2.7 GHz и 8.6 терафлопса. Цената на този модел ще е $699.99.

По-малкия брат на първия вид на ROG Ally ще се появи в края на годината на цена от $599.99. Той идва с AMD Ryzen Z1 шестядрен процесор Zen 4 CPU с 12 влакна, 22 МВ общо кеш и до 4.90 Ghz. Що се отнася до графиката, тя е показана от AMD Radeon Graphics CPU (AMD RDNA 3), 4CUs, до 2.5GHz и до 2.8 терафлопса.

И двете устройства идват със 7-инчов FHD (1920 x 1080) екран с разграничителна дарба 16:9 и 100% sRGB цветово пространство, Gorilla Glass DXC, Gorilla Glass Victus, 10-точков мултитъч тъчскрийн и скорост на освежаване от 120Hz, 7ms време за реакция, 500 нита осветеност, поддръжка на Dolby Vision HDR и AMD FreeSync Premium. Освен това, ROG Ally ще може да се похвали с 16GB LPDDR5 бордова памет (двуканална 6400MT/s), 512GB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2230) диск, един 3.5mm Combo Audio Jack порт, един ROG XG Mobile Interface порт и USB Type-C комбо порт (с USB 3.2 Gen2, поддръжка на DisplayPort 1.4) и слот за един картов читател (microSD) (UHS-II).

Контролите включват A, B, X и Y бутони, D-pad контролер, бутон за менюто и командния център, бутони за извикване на Armory Crate центъра и други

И двете устройства са снабдени с вградени четци за пръстови отпечатъци и Microsoft Pluton предпазен процесор, AI технология за шумопотискане, Dolby Atmos, Hi-Res сертификация, система от два високоговорителя със Smart Amplifier технология и вграден микрофонен масив. Осигурена е цялостна поддръжка на Wi-Fi и Bluetooth 5.2, батерията е четириклетъчна Li-ion TYPE-C, зареждането се обезпечава от 65W AC/20V DC захранващ адаптер, като батерията устоя 40 работни часа.

ROG Ally ще може да се свързва с външен графичен процесор XG Mobile, екран, мишка и клавиатура, с тв приемник и с разнообразни контролери. Конзолите идват с включен тримесечен абонамент за Xbox Game Pass Ultimate и поддръжка на главните гейм магазини, като Steam, Epic Games Store, GOG и други.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР