На софиянци и гостите на столицата ще им се наложи

...
На софиянци и гостите на столицата ще им се наложи
Коментари Харесай

Ограничения за софиянци по време на европредседателството

На софиянци и гостите на столицата ще им се наложи да се преценяват с избрани ограничавания през първата половина на 2018 година Те ще бъдат въведени поради ограниченията за сигурност по отношение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В какво тъкмо ще се показват рестриктивните мерки и с какво ще би трябвало да се преценяват хората обаче към този момент Министерство на вътрешните работи не споделя. Знае се единствено, че ще бъдат годни за регионите към постройките, в които ще се организират другите мероприятия.

" Гражданите би трябвало да свикнат, че ще има ограничавания. Те няма да бъдат доста огромни, само че би трябвало да им разбираем по овреме. Ограниченията ще бъдат доста малко и ще са към НДК, хотел " Маринела " и трасето към " София Тех Парк ", съобщи вътрешният министър Валентин Радев, представен от БГНЕС. Пътят до летище " София " също ще попадне измежду обектите с ограничавания. И макар, че самичък споделя, че жителите би трябвало да бъдат предизвестени за въвеждането на въпросните ограничавания и неудобства овреме, към този момент ги пази в загадка. Може би от съображения за сигурност.

Някои от плануваните ограничения обаче ще стартират да работят още преди публично да поемем европредседателството на 1 януари. " Правим всичко допустимо системите за сигурност за председателството да работят преди Нова година, тъй като ни би трябвало най-малко месец да ги тестваме ", сподели още Радев. И добави, че въпросните ограничения са избрани от дълго време. Радев даже " в детайли разпитал " словашкия си сътрудник по какъв начин той вижда сигурността в България и получил доста скъпи препоръки.

" Всичко, каквото знаем, ще го създадем. Неговите думи бяха - познавам системата ви и ще се справите добре. Изяснихме маршрутите, споделих му къде, какво би трябвало да осигуряваме, да вземем за пример НДК, Технопарка, хотел " Маринела " и пътя до летището. Говорихме по какъв начин те са правили нещата. Приемаме всички препоръки и подобряваме организацията, която сме заложили сами още лятото ", изясни вътрешният министър.

От друга страна той разясни, че и до момента вървели публичните поръчки, свързани с някои от системите за сигурност. Тестването на част от системите за европредседателството е почнало, само че има някои поръчки, които не са довършени. " Има си правила за публичните поръчки, които ние съблюдаваме и това леко ни отдалечава в периодите, само че единствено за една или две такива поръчки. Всичко останало към този момент работи ", увери вътрешният министър.

Той разяснява, че една от системите за сигурност ще остане за дотъкмяване за януари месец поради периоди в Закона за публичните поръчки. " Ако е забавено нещо, ще търсим някой отговорен ", означи Радев. Той повтори, че Центърът за видеонаблюдение, който Министерство на вътрешните работи построява, е единен с този на Столична община. " Всички камери на Столична община са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството ", уточни още Радев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР