На снимката: Явор Божанков.Разговарял съм с колегите. Не е изненада

...
На снимката: Явор Божанков.Разговарял съм с колегите. Не е изненада
Коментари Харесай

Явор Божанков се изказа в подкрепа на Украйна, БСП го изкара от правната комисия

На фотографията: Явор Божанков.
„ Разговарял съм с сътрудниците. Не е изненада за мен преместването ми от правна комисия “. Това сподели пред публицисти в коридорите на Народното събрание Явор Божанков от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. По-рано през днешния ден той бе освободен като член и заместник-председател на Комисията по правни въпроси и стана член на тази по конституционни въпроси.

Депутатът уточни, че това не е станало без негово познание и добави, че няма нищо трагично.

„ Отстраняване, изключване не е прецизен термин, не е точната дума, защото дружно с сътрудниците сме го решили това “, уточни Божанков.

„ Комисията по конституционни въпроси е не по-малко значима “, сподели още Божанков. Той съобщи, че ще продължи работата в нея с всички старания, и счита, че там ще бъде потребен.

На въпрос, обвързван с негово изявление за хартиената бюлетина и за Украйна, Божанков сподели, че всеки има право на лично мнение, на нюанси, че това се зачита в Българска социалистическа партия. „ Факт е, че щом мога да приказвам и да показвам мнението си, има независимост и народна власт “, добави той.

Вчера Божанков отхвърли да гласоподава „ срещу “ решението за даване на оръжие на Украйна, както направи голямата част от парламентарната му група. Той не издигна и табелка с надпис „ МИР “, както направиха сътрудниците му от Българска социалистическа партия. След това, в свое изявление за „ Капитал “, той уточни, че агресорът в тази война е явен – и това е Русия, и не можем да стоим и да гледаме в профил, сравнявайки нападението над Украйна със случаите на домашно принуждение и по какъв начин на жертвата би трябвало да се оказва помощ. Божанков сподели още, че няма да поддържа връщането на хартиената бюлетина. Проектите за това се преглеждат точно от правната комисия, от която Божанков към този момент не е част. Съответно – няма и глас, не би могъл да гласоподава „ срещу “.

„ Обсъдихме го, в това число и по негово предпочитание, реалокира се в конституционната комисия “, уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отговор на въпрос. По думите ѝ решението е било разисквано през вчерашния ден или оня ден. „ Никакво изявление не сме вземали поради “, сподели тя.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР