На снимката: Урсула фон дер ЛайенСанкциите на Европейския съюз ще

...
На снимката: Урсула фон дер ЛайенСанкциите на Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Санкциите ще потопят руската икономика в рецесия за десетилетия

На фотографията: Урсула фон дер Лайен
Санкциите на Европейския съюз ще потопят съветската стопанска система в криза за десетилетия. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на Световния стопански конгрес (СИФ) в Давос.

„ Налагаме най-строгите наказания на Русия, които ще вкарат съветската стопанска система в криза за десетилетия, а индустрията ѝ ще бъде лишена от съвременни и значими технологии “, съобщи тя.

Ръководителят на Европейската комисия даде обещание, че няма да има „ никакво оттегляне “ в поддръжката на за Украйна.

„ Няма да има никакво оттегляне от нашата твърда поддръжка за Украйна – от
помощта за възобновяване
на електроснабдяването, отоплението и водоснабдяването до подготовката за дълготрайните старания за възобновяване. Ние сме отдадени на това, толкоз дълго, колкото е належащо, и сме до нашите украински другари. “, добави Фон дер Лайен.

Украйна се е противопоставила на агресора макар всички компликации, сподели Фон дер Лайен и съобщи, че „ даже безмилостните набези на Русия против цивилни жители или призракът на жестока зима “ не са разколебали тази решителност.

Обръщайки се към Олена Зеленска в залата, тя сподели: „ През последната година вашата страна развълнува света и въодушеви Европа “.
Фон дер Лайен добави: „ Европа постоянно ще бъде с вас “.
Тя посочи, че в този момент Украйна е страна-кандидатка за участие в Европейския съюз и че европейските страни дават „ от ден на ден и повече сериозни оръжия “ и са приели 4 милиона украинци.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР