На снимката: Соломон ПасиНяма нищо нередно в това, че Азербайджан

...
На снимката: Соломон ПасиНяма нищо нередно в това, че Азербайджан
Коментари Харесай

Паси: Нормално е Азербайджан да си плаща, за да си подобри имиджа

На фотографията: Соломон Паси

Няма нищо неправилно в това, че Азербайджан си лъска имиджа. Това сподели в предаването „ Тази неделя ” по bTV президентът на Атлантическия клуб и някогашен външен министър Соломон Паси по отношение на следствието, съгласно което близо 3 милиарда $ са подсигурили имиджов комфорт на президента на Азербайджан Илхам Алиев. В абсурда бе забъркан и българският представител в Европейската банка за възобновяване и развиване - Калин Митрев, брачен партньор на генералния шеф на Юнеско Ирина Бокова.
„ Не мога да схвана по какъв начин една супер богата страна като Азербайджан, която може и да печата пари, има потребност да пере пари. Това, че те заплащат, с цел да си усъвършенстват имиджа по света, е изцяло обикновено ”, разяснява Паси. „ Съпругата на Илхам Aлиев беше в България преди няколко години и направи обилно подаяние във Велико Търново за културни и археологически действия. Това също може да го броите като част от лъскане на имиджа. Защо тогава не е зародил този въпрос, а в този момент поражда ”, попита някогашният външен министър.
Във връзка със замесването на Митрев Паси акцентира, че се доверява на министъра на финансите Владислав Горанов, че няма данни за закононарушение. Според Паси обаче е неприятно, че България се замесва в подобен скандал. А най-неприятното било, че у нас има хора, които с мазохистично наслаждение се радват за това.
Паси не пожела да разяснява дали Митрев би трябвало да бъде отзован от Европейска банка за възстановяване и развитие. „ Кой съм аз, че да поучавам премиера по такива въпроси ”, сподели в отговор на въпрос някогашният външен министър. По думите му всяка страна във всеки един миг може да изтегли собствен представител.
България може да изиграе сериозна роля в връзките на Европейски Съюз със Северна Корея, разяснява още в диалога Соломон Паси.
„ Европейски Съюз може да стартира един Хелзински развой за демократизацията на Северна Корея ”, посочи паси. Той посъветва управляващите у нас са вдигнат равнището на посолството на България в Пхенян. „ България е доста добре призната в Пхенян и в случай че някой може да даде препоръки на тези хора, това са страни, на които те имат доверие ”, аргументира се Паси.
В диалога той удостовери, че синът му Исак е член на Българска социалистическа партия. „ При нас съм наблюдавал, има фамилна традиция, към този момент 5-6 генерации сме взели участие в политиката и непроменяемо никой наследник не следва партията на татко си. В това отношение моят наследник явно е спазил традицията ”, означи той.
Паси обаче акцентира, че този факт нито го ядосва, нито го натъжава. „ Напротив, в случай че някой може да помогне на една партия да се реформира, това би било отлично ”, уточни той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР