На снимката: Симона Радева и Героги СемерджиевЗапочна първото заседание по

...
На снимката: Симона Радева и Героги СемерджиевЗапочна първото заседание по
Коментари Харесай

„Спирала съм го за полицейска проверка“. За Симона Радева е силно казано, че познава Семерджиев

На фотографията: Симона Радева и Героги Семерджиев
Започна първото съвещание всъщност по делото против Георги Семерджиев. През лятото той аргументи гибелта на две девойки при тежката злополука в центъра на София. Инцидентът се случи на 5 юли, на бул. „ Черни връх “, а починалите две млади дами бяха на 22 и 26 години.

Семерджиев е за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на злополуката, като е минал и на червен светофар. Това демонстрира експертиза, направена по отношение на следствието.

На съвещанието през днешния ден като очевидец се яви и някогашната полицайка. Прокуратурата твърди, че точно Радева е донесла стълбата, по която Семерджиев влезнал в жилището си след злополуката.

„ Силно казано е, че го познавам. Знам го, тъй като съм го серпантина за полицейска инспекция. В деня на случая бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобяд. Пих кафе там с едно момиче. Не знам по какъв начин се споделя. Беше по здрач към този момент и отидох да заплатя дограма за унаследен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23:00 часа, открих, че ключовете за жилището ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И потеглих натам за ключовете. По пътя видях, че има злополука, позвъних на моя другар от 4-о районно управление (на МВР). Спрях на местопроизшествието “, описа Радева пред съда.

Зоро Спасов, чиновник от автомивката на Георги Семерджиев уточни пред съда, че някогашната полицайка Симона Радева е била
като шеф
във компанията.

„ Симона я познавам от автомивката. Тя беше като шефка, седеше и гледаше по какъв начин мием колите “, описа пред съда Спасов. Той удостовери, че автомобилът на Семерджиев е имал полицейска лампа и полицейска палка. По думите му Симона и Семерджиев имали другарски връзки.

Във вечерта на злополуката, към 22:30 часа, той и неговият другар Александър, с който работили в автомивката, измили колата на Семерджиев, който по-късно си тръгнал. След 23 часа той обаче се върнал, само че без автомобила. „ Беше доста обезпокоен, изплашен, нямаше ключове “, добави Спасов. Тримата отишли до дома му, който бил наоколо, и Спасов му дал телефона си, с цел да се обади на Симона, като Семерджиев ѝ споделил да пристигна бързо. Зоро и Александър се върнали в автомивката да търсят стълба, по-късно я закарали на Семерджиев дружно със Симона, написа Българска телеграфна агенция.

Александър Иса описа, че Семерджиев е бил с една обувка и без шапка, когато се е върнал в автомивката без автомобила си. Семерджиев му споделил, че се сбил с някого. По телефона той споделил на Симона „ направих пакост, би трябвало ми стълба “. Иса описа още, че
Симона е държала стълбата,
до момента в който Семерджиев се качвал, с цел да се прибере у тях, а тя споделила на него и Зоро да смъкват номерата на автомобила ѝ. Впоследствие обаче те помогнали с държането на стълбата. „ След като Семерджиев влезе в дома си, отвори жилището от вътрешната страна, а Симона се качи при него “, сподели още Александър.

Пред съда таксиметровият водач, в чийто автомобил в началото се е блъснал Семерджиев, изясни, че е навлязъл в кръстовището на зелен светофар, когато усетил „ свиреп удар “. Той добави, че от удара колата му начело е била като отсечена.

Военният прокурор Адалберт Кръстев, един от първите озовали се на мястото на случая, изясни, че е карал дружно с жена си и собствен другар, когато чул доста мощен тропот. Впоследствие той стигнал мястото на злополуката и оказал помощ на водача на таксито да излезе от автомобила. Също по този начин открил жертвите и ги покрил. Заедно с служител на реда огледали другият автомобил от злополуката, служителят на реда натиснал копче на телефон, който бил на седалката, на него се появил облик на човек, който служителят на Министерство на вътрешните работи познал и споделил, че това е Георги Семерджиев. Прокурор Кръстев описа още, че очевидец на случая споделил „ потеглиха натам “, и удостовери, че индивидът е употребявал множествено число. Според Адалберт Кръстев, Семерджиев е опитал да избегне удар с таксито и това е довело до удара с двете пешеходки, написа БТа.

 

=–

„ Силно казано е, че го познавам. Знам го, тъй като съм го серпантина за полицейска инспекция. В деня на случая бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобяд. Пих кафе там с едно момиче. Не знам по какъв начин се споделя. Беше по здрач към този момент и отидох да заплатя дограма за унаследен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, открих, че ключовете за жилището ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И потеглих натам за ключовете. По пътя видях, че има злополука, позвъних на моя другар от 4-о районно управление (на МВР). Спрях на местопроизшествието “, описа Радева пред съда.

Попитана дали е подхванала нещо, като видяла случая, Радева съобщи – „ Не, съответно ”.

След това траяла към автомивката. След това Георги Семерджиев й се обадил и като схванал, че е до автомивката, я помоли да му донесе стълба.

„ Отидох пред кооперацията му. Попитах го има ли му нещо, тъй като изглеждаше необичайно. Каза ми да не го подпитвам. Извадих стълбата от колата и му я дадох ”, изясни някогашната полицайка..

С нея били и чиновници на автомивката на Семерджиев.

Снимка: Булфото

По делото е разпитан прокурор Адалберт Кръстев, който е станал свидетел на злополуката на бул. „ Черни връх “. Пред съда той описа детайлности за тежкия случай.

 .
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!9ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 19.12.2022, 17:47
19.12.2022, 17:10
19.12.2022, 16:32
19.12.2022, 16:00
Последни публикации-19.12.2022, 18:01-19.12.2022, 17:47-19.12.2022, 17:10Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР