На снимката: Румен РадевОчаквам лидерите на партиите в коалицията да

...
На снимката: Румен РадевОчаквам лидерите на партиите в коалицията да
Коментари Харесай

Радев: Партиите в коалицията да застанат зад Петков

На фотографията: Румен Радев
Очаквам водачите на партиите в обединението да застанат уверено зад премиера Петков. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

Помолен за коментар за разпита, на който би трябвало да се яви Кирил Петков, Радев напомни, че при връчването на проучвателния мандат на настоящия министър председател, доста ясно декларирал, че в случай че обединението не реализира пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш.

„Аз доста ясно заявих, че в случай че обединението не реализира пробив с решителни промени в правосъдната система, то предишното ще потърси реванш. Точно това виждаме сега. За мен това е форма на институционално изнудване и аз чакам водачите на партиите в обединението да застанат уверено зад премиера“, сподели Радев.

На въпрос каква оценка би дал за работата на държавното управление, президентът съобщи, че е рано да се дава оценка.

„Правителството работи в една извънредно сложна обстановка – каскада от рецесии и доста тежко завещание от предходното ръководство. Илюзия е да мислим, че демокрацията и правовият ред ще бъдат възобновени внезапно. Това ще отнеме време, процесът е сложен. Грешките и разочарованията са неизбежни, само че сред президентството и изпълнителната власт има градивно сътрудничество“, съобщи той.

Той уточни, че чака държавното управление да бъде доста по-открито и да бъде транспарантно, когато взима решения.

Относно абсурда с „Булгаргаз“, Радев съобщи, че чака информация от ДАНС и КЕВР, „така че обществото да е осведомено в точния момент преди събитията, с цел да не остават подозрения в подмолни действия“.

По отношение на президентът акцентира, че „това е една порочна процедура, която би трябвало да се преустанови“.

Очаквайте детайлности!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР