На снимката: Ромите, очевидци на екшъна твърдят, че са били

...
На снимката: Ромите, очевидци на екшъна твърдят, че са били
Коментари Харесай

В Столипиново объркали цивилните полицаи с биячи

На фотографията: Ромите, очевидци на екшъна настояват, че са били бити от униформени

Специализирана полицейска акция по линия на наркоразпространението се организира нощес в пловдивския квартал Столипиново и подвигна на крайник махалата. Служители на реда са задържали трима в автомобил край бензиностанция в региона. При обиск в колата е бил открит половин кг хероин.

Служителите на реда са се пробвали да арестуват и четвърто лице, което е почнало да бяга. Веднага е било извикано подкрепление. Беглецът е бил хванат пред заведение на улица „ Правда “. Полицаите, които са подхванали ареста, обаче, са били в цивилни облекла. Това предизвикало посетителите на кръчмата да излязат на открито и да се опитат да защитят арестанта, защото помислили, че става въпрос за разпра, а не за полицейска акция.

Минути по-късно пристигнали и униформените чиновници от профилираните полицейски сили. Според очевидци на случая, ченгетата нахълтали в барчето, почнали да бият посетителите без да има причина.

На друго мнение е прокуратурата. От ведомството обявиха, че мощ е употребена единствено при ареста отвън заведението, само че всичко е било в границите на закона. Това изказване потвърдиха и от пловдивската полиция, които отхвърлиха какъвто и да е полицейски произвол. Към този миг не са постъпили тъжби за принуждение.

Междувременно очевидци на екшъна в Столипиново почнали да звънят на свои познати в ромския квартал в Асеновград и им споделили, че и против тях се подхотвся сходно „ нападение “. Жителите на асеновградската махала пък почнали да звънят на 112 и да търсят помощ. До ескалации там не се е стигнало.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР