на снимката: проф. Пламен КировПроблемът е, че се търси подходяща

...
на снимката: проф. Пламен КировПроблемът е, че се търси подходяща
Коментари Харесай

Проф. Киров: Избори след Великден или 2 в 1 с местните

на фотографията: проф. Пламен Киров
Проблемът е, че се търси подобаваща дата за осъществяване на предварителни избори, сякаш това е главната цел за разпъване на процедурата от президента. Консенсус явно няма да има, само че най-малко да се образува болшинство, съобщи проф. Пламен Киров, началник на катедра „ Конституционноправни науки “ в СУ.

Според него първата допустима дата за предварителни избори е 26 март или след това 2 април.

„ Бихме могли да отложим изборите и след Великден. Това няма да е съдбовно, тъй като имаме обичайно и устойчиво служебно държавно управление, което се оправя “, сподели той в ефира на NOVA.

Според него рационалните периоди от дълго време към този момент бяха прекрачени, тъй че Българска социалистическа партия може да реши да удължи във времето опитите за образуване на разговор и формула преди да излъчи претендент за министър председател.

„ При връчения през днешния ден трети мандат не дава период, в който парламентарната група би трябвало да го върне. Той не е личен мандат. Българска социалистическа партия ще се опита да сформира съдружно държавно управление, другояче би трябвало да играе ролята на камикадзе с кабинет на малцинството. „, уточни професорът.

По думите му би било същинско знамение да се образува държавно управление с третия мандат, само че даже да се случи, то ще е с стеснен мандат по тематики за консенсус и с небосвод до локалните избори.

„ Много е евентуално да бъдат съчетани изборите в края на тази година – локални и предварителни парламентарни “, разяснява проф. Киров.

Логиката на Румен Радев не се е трансформирала през последните две години. Така политологът Петър Чолаков от Института по философия и социология към Българска академия на науките разяснява избора на Румен Радев да връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия.

„ Българска социалистическа партия няма съвсем никакви потребни ходове. ГЕРБ няма да ги поддържат. При Политическа партия явно ще повлияе твърдата позиция на алените по отношение на Украйна. Общо взето, мачът е свирен и се върви към следващи предварителни парламентарни избори “, съобщи той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!19ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 16.01.2023, 11:06
16.01.2023, 10:06
16.01.2023, 09:53
16.01.2023, 09:28
Последни публикации-16.01.2023, 11:36-16.01.2023, 11:06-16.01.2023, 10:06Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР