На снимката: Николай Денков Шансът да се състави това правителство

...
На снимката: Николай Денков Шансът да се състави това правителство
Коментари Харесай

Акад. Денков: Шансът за кабинет е много малък

На фотографията: Николай Денков
Шансът да се сформира това държавно управление е доста дребен, само че ние би трябвало да създадем всичко допустимо да го осъществяваме. Това сподели в продължението на новините на бТВ акад. Николай Денков, който ще бъде препоръчан от „ Продължаваме Промяната “ за министър председател.

Дори да не се осъществя, най-малкото ние би трябвало да покажем какъв е методът това да се случи – посредством диалози с всички партии, посредством разискване на политиките, а по-късно на хората. Това са все подходи, които ние би трябвало да използваме, разяснява той.

„ Този парламент стартира с два фалстарта и ще се опитаме да го рестартираме “, добави акад. Денков. По думите му първият провал е обвързван с дневния ред на Народното събрание. Вместо да се започва с най-важните проблеми, законите, които би трябвало да се одобряват и бюджета Народното събрание е почнал с Изборния кодекс.

„ Отделихме ужасно доста време, сила, а крайният резултат не е добър и по тази причина има наложено несъгласие “, уточни Денков. Той добави, че вторият провал е обвързван с метода, по който е подходено по отношение на първия мандат.

„ Това, което видяхме като процедура напълно естествено докара до неспособност да се получи поддръжка “, сподели ученият. Според него кабинетът, препоръчан от Николай Габровски не е бил нито експертен, нито самостоятелен от ГЕРБ.

Николай Денков съобщи, че държавното управление би трябвало да е формирано от хора, които са специалисти, а гръбнакът му да е от политически ангажирани лица, за чиито дейности партиите да носят отговорност.

Идеята е, че от партиите ние би трябвало да намерим главните специалисти, добави Денков. Той даде за образец Божидар Божанов, който е специалист в региона на електронното ръководство и има политическата поддръжка на „ Демократична България “.

Със сигурност чакам хора, които са изключителни експерти и специалисти, и имат политическия профил да вземат участие. Асен Василев е топ специалист в региона на финансите. Неговите умения да се оправи като министър на финансите аз не ги слагам под въпрос. Така че, аз бих очаквал той да се появи в кабинета. Дали това ще стане, зависи от диалозите с другите партии и от неговото предпочитание, добави Денков. Същото се отнася до Кирил Петков в региона на стопанската система и нововъведенията. Той е топ експерт в съответната област, сподели още Николай Денков.


За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!9ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

, 15.12.2022, 20:40
15.12.2022, 20:14
15.12.2022, 19:53
15.12.2022, 19:27
Последни публикации-15.12.2022, 20:53-15.12.2022, 20:40-15.12.2022, 20:28Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР