На снимката: Никола Стоянов. Снимка: БТАНов механизъм за компенсиране цените

...
На снимката: Никола Стоянов. Снимка: БТАНов механизъм за компенсиране цените
Коментари Харесай

Помощ за пътуване с обществен транспорт заради скока на горивата

На фотографията: Никола Стоянов. Снимка: Българска телеграфна агенция
Нов механизъм за компенсиране цените на горивата включва подоходен аршин и помощ за пътешестване с публичния превоз. Този път към мярката за поддръжка ще бъде включен и бизнесът. Това заяви служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред депутати от Комисията по стопанска система в Народното събрание.

Освен подоходен аршин при новата отплата за цените на горивата ще бъдат планувани и още ограничения, с цел да обзет по-широк кръг от консуматори и да бъдат ориентирани по-справедливо, уточни Никола Стоянов:

„ Тоест хора с приходи до несъмнено равнище ще бъдат подкрепени непосредствено. В случая сигурното е, че няма да бъдат подкрепени с отплата единствено на цена на горива. Тази помощ ще може да се употребява и за публичен превоз, а е по-вероятно и за други сметки “, съобщи министърът, представен от БНР. По думите му по този начин ще бъде оказана поддръжка на доста хора, които най-вероятно нямат и персонални коли.

Този път към компенсацията за цените на горивата ще бъде включен и бизнесът, акцентира Стоянов. Парите за поддръжката ще се вземат от свръхпечалбите на енергийните сдружения, включително на „ Лукойл “. Така средствата ще са със 100 милиона повече още тази година и със 700 милиона повече през идната.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР