На снимката: Мустафа КарадайъДнес за пореден път ДПС любезно напомни

...
На снимката: Мустафа КарадайъДнес за пореден път ДПС любезно напомни
Коментари Харесай

ДПС за пореден път напомни на ГЕРБ, че иска участие в кабинета

На фотографията: Мустафа Карадайъ
Днес за следващ път Движение за права и свободи общително подсети на Борисов и Габровски, че ще поддържа кабинета им, единствено в случай, че в програмата на този кабинет има посочени от Движение за права и свободи цели и министри.

Във фейсбук водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ препотвърди изказваната от една седмица теза, че поддръжката им зависи от състава на кабинет и неговата стратегия. Това искане на Движение за права и свободи е изцяло разумно от политическа позиция и не е ясно за какво от ГЕРБ се вършат, че не го виждат, или че не го схващат.

„ На всички тези, които си разрешават да приказват от името на Движение за права и свободи, декларирам, че решението по какъв начин Движението ще постъпи по отношение на оферти от проф. Габровски кабинет, ще бъде взето от управителния групов орган на партията – Централното оперативно бюро. То заседава във вторник “, разгласи Карадайъ.

„ Още на срещата с проф. Габровски ясно и изрично декларирахме: поддръжката на Движение за права и свободи зависи от целите на проектокабинета, от програмата, която той ще предложи и от персоналния състав “, означи още той.

За страдание представители на ГЕРБ, отпред с водача им Бойко Борисов не престават да повтарят, че кабинетът ще бъде единствено от специалисти и няма да има политически назначения. Или може би разбирането за специалисти на ГЕРБ, е да вземем за пример Делян Добрев да стане министър на енергетиката. Факт е обаче, че несъгласието е голямо.

Припомняме, че Николай Габровски, който бе излъчен от ГЕРБ-СДС за кандидат-премиер, се срещна с Движение за права и свободи в петък, 9 декември. Те разговаряха за цели пред страната и опциите за лъчение на постоянен кабинет.

В това национално заседание ГЕРБ и Движение за права и свободи имат общо 103 депутати, а с „ Български напредък “ вероятно те биха станали 115. „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “ изрично оповестиха, че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ. Тоест всичко зависи от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, в случай че се изпълнят изискванията им.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР