На снимката: Лиз Тръс и Риши СунакРезултатът от гласуването на

...
На снимката: Лиз Тръс и Риши СунакРезултатът от гласуването на
Коментари Харесай

Днес британците ще научат кой ще бъде техният следващ премиер

На фотографията: Лиз Тръс и Риши Сунак
Резултатът от гласуването на членовете на ръководещата Консервативна партия във Англия ще бъдат оповестени в ранния следобяд, оповестява БНР. В заключителния кръг на конкуренцията участваха министърът на външните работи Лиз Тръс и някогашният финансов министър Риши Сунак.

Около 170 000 членове на партията на торите посредством гласоподаване по пощата дефинират новия партиен водач и нов министър председател. Гласуването завърши публично в петък след близо двумесечна акция на претендентите.

Въпреки че Сунак получи по-голямо утвърждение от депутатите от Консервативната партия в първите кръгове на гласоподаване, Лиз Тръс се радва на по-голяма известност измежду партийните членове, които вземат крайното решение, тъй че тя е любимец за постовете. Кампанията на Тръс и Сунак остави горчив привкус измежду британците, тъй като и двамата не бяха задоволително безапелационни, нито пък излязоха с съответни проекти за това по какъв начин ще се оправят с рецесията с повишаването на живота. За всички е ясно, че който и да стане идващ министър председател, тя или той ще има за решение извънредно сложни проблеми.

Не става дума единствено за ценовата рецесия и инфлацията, само че и назряваща рецесия в опазването на здравето и обществените грижи, растящо неодобрение от заплащането, изразяващо се към този момент в стачки и войната в Украйна във външен проект. Освен това новият водач и министър председател ще би трябвало да търси способи за обединяване на Консервативната партия, в която настъпи сериозен ерес по време на ръководството на Борис Джонсън.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР