На снимката: Корнелия НиноваПрезидентът вече управлява достатъчно дълго през служебни

...
На снимката: Корнелия НиноваПрезидентът вече управлява достатъчно дълго през служебни
Коментари Харесай

Нинова оправда гласуването за Вежди Рашидов с това, че президентът е управлявал достатъчно дълго

На фотографията: Корнелия Нинова
„ Президентът към този момент ръководи задоволително дълго през служебни кабинети, без парламент, без надзор от законодателната власт и би трябвало, ние, партиите, да реагираме на това “, това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден.

Тя позволи, че със обстановката, в която се намираме сега, страната се движи към президентска република.

Нинова уточни в изявление за БНР, че това е и една от аргументите парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ да поддържа избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. „ Другото означаваше блокаж на политическата система, на парламентаризма в България и наливане на масло в огъня на тези, които желаят президентско ръководство “, добави Нинова.

Лидерът на левицата съобщи още, че Българска социалистическа партия е на безапелационна позиция, че парламентарното ръководство би трябвало да се резервира и е най-хубавото за България.

Във връзка със Закона за удължение на разпореждания от Бюджет 2022, импортиран от служебния кабинет, Нинова разяснява, че сред двете четения той ще бъде допълнен. И добави, че е отправена покана към другите партии, с цел да се обсъдят поправките, които ще се внесат.

По мотив съставянето на постоянно държавно управление Корнелия Нинова сподели, че в случай че третият мандат пристигна при Българска социалистическа партия, партията ще направи опит да има болшинство и непоклатимост в страната. Също по този начин тя добави, че левицата няма да поддържа държавно управление, формирано с мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи или на „ Възраждане “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР