На снимката: Кирил ПетковВъв фактурите за ток за месец март

...
На снимката: Кирил ПетковВъв фактурите за ток за месец март
Коментари Харесай

Петков се защити от критиките на Радев. Ще има помощи за електричество и за март

На фотографията: Кирил Петков
Във фактурите за ток за месец март също ще се включат помощи, каквито бяха включени и през февруари. Така се отбрани от следващите рецензии на президента в Брюксел министър председателят Кирил Петков. Той изясни, че се работи целеустремено, а Министерството на енергетиката дава всичко от себе си. Според него новите назначения в КЕВР също по този начин ще реализиран доста по-добри резултати от досегашните.

„ Чакаме бързо да се случат нещата, които желаеме, цените да паднат, мораториумът да падне. В КЕВР са назначени експерти, чакаме в идващите две седмици да кажат плана си. За мен нещата се движат в вярна посока. “, съобщи Петков.

Петков също по този начин е разговарял с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по тематиката за Плана за възобновяване и развиване, за който през вчерашния ден беше утвърдена пролонгация за България.

„Въпросът тук е стратегически. Особено в бранш „Енергетика“ имаме смяна и с нея се уговорихме, че нашите екипи ще се съберат още веднъж да обсъдят тъкмо този сегмент. В момента не може да се усили спомагателната взаимозависимост на газ в българската енергийна система, тъй че отпадането на парогазовата централа в този случай, когато се приказва по какъв начин Европа би трябвало да понижи газовата си взаимозависимост, е безусловно ясна като позиция. Сега би трябвало да забележим какъв е различният вид и дали този различен вид, който сме предложили, е най-добрият“.

За идния митинг на Възраждане на 23 февруари, Петков сподели, че има хора, които са там и желаят да се махне зеленият документ. „ Искам да кажа, че цялото държавно управление желае да се махне зеленият документ, само че чакаме да спадне здравният риск. Има група от хора, която ще бъде включена в митинга, с цел да демонстрира противоречие с държавното управление. Има част от престъпния контингент от разнообразни региони на България, ще се включат, с цел да опитат да вършат провокации “, добави Петков. Протестирайте, само че внимавайте с другите, които не са от вашата група, а са там единствено с цел да вършат хулигански неща. Министерство на вътрешните работи преглежда всеки от сигналите, предизвести министър председателят.

Петков разяснява и бюджетите на Българска академия на науките и прокуратурата, които бяха обект на разгорещени полемики през последните дни. Той съобщи, че 20 млн. ще се вкарат за нови разработки в региона на науката при младите учени в Българска академия на науките. От друга страна, министър председателят изясни, че бюджетът на прокуратурата е огромен и сега „ българите плащаме много огромна цена, изключително за равнището на правораздаване, което имаме, плащаме прекомерно огромна цена. “
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР