На снимката: Кирил Петков и Бойко БорисовДелото за клевета на

...
На снимката: Кирил Петков и Бойко БорисовДелото за клевета на
Коментари Харесай

Делото на Кирил Петков срещу Бойко Борисов продължава с техническа експертиза

На фотографията: Кирил Петков и Бойко Борисов
Делото за клюка на съпредседателя на “Продължаваме смяната ” (ПП) Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов ще продължи на 20 април. Дотогава би трябвало да е подготвена, назначената през днешния ден от съда компютърно-техническа експертиза на файлове с видеозаписи, на които, по време на обществени събития, Борисов приказва за Петков. Двамата не участваха по време на съвещанието през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делото в Софийския областен съд беше заведено от Кирил Петков по отношение на изявление на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни от контракти за доставка на природен газ. В предходното правосъдно съвещание бяха изслушани трима очевидци, измежду които депутатът от Политическа партия Венко Сабрутев и предходният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров.

В правосъдната зала бяха прегледани елементи от видеозаписи от 2022 година, на които Бойко Борисов приказва за Петков и Василев по време на обществени събития. Записите бяха предоставени от отбраната на Кирил Петков, чийто юрист изиска от съда компютърна експертиза на файловете, за която се съгласиха и юристите на Борисов. От своя страна те желаеха да се ревизира достоверни ли са записите и следят ли се следи от манипулиране на наличието.

Пред медиите, преди съвещанието, юристът на Борисов – Менко Менков, разяснява, че следва да изиска по делото да разпитат някогашният зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов.

„ Ние твърдим, че господин Борисов не е направил закононарушение. Изявленията, за които господин Петков му търси отговорност, доста преди Борисов да ги изкаже, са казани от доста други хора в доста дълъг интервал от време “, уточни още Менков.

Той добави, че по тематиката с доставките на газ към този момент има формирано и следствие, като ще бъде поискано от съда да се употребяват в актуалното дело, част от събраните от проверяващите данни.

Във връзка с думите на Менков, юристът на Петков – Стоян Мадин, разяснява, че отсрещната страна по делото може да прави всевъзможни доказателствени претенции, само че от съда зависи дали ще ги одобри. По отношение на това, че Борисов е изказал теза, която преди този момент към този момент е била изказвана от други хора в общественото пространство, Мадин уточни, че „ това е тяхна линия на отбрана “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР