На снимката: Кирил Петков.„Вярвам, че ще има следващо управление и

...
На снимката: Кирил Петков.„Вярвам, че ще има следващо управление и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако имаме работеща съдебна система, Борисов го грози риск от затвор

На фотографията: Кирил Петков.
„Вярвам, че ще има последващо ръководство и с „ Демократична България “ ще сме заедно“. Това сподели водачът на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател Кирил Петков в ефира на bTV през вчерашния ден. Той акцентира, че никой не може да накара партията да се коалира с ГЕРБ и Бойко Борисов. „ Продължаваме промяната “ няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ след идващите избори“, съобщи Петков.

„Не имам вяра, че до момента в който Борисов оглавява ГЕРБ, може да има същинска правосъдна промяна, тъй като в случай че имаме работеща правосъдна система, Борисов го грози риск от затвор“, разяснява Петков.

По мотив на упованията за предизборна коалиция с Демократична България Петков съобщи, че гласоподаватели и на двете обединения са поискали сами да вземат решение за коя партия да гласоподават, а те да се коалират след изборите. Петков означи, че с Демократична България са естествени сътрудници в последващо ръководство и би трябвало да работят дружно, с цел да довършат започнатото. „Нашите данни демонстрират, че сме с голям късмет да имаме освен 121 народни представители, само че доста по-голяма численост, тъй че да довършим работа си“, разяснява водачът на Политическа партия.

„Водачите на листи и самите листи занапред ще се подреждат по най-оптимален начин“, сподели Петков. По думите му, в тях място ще откри някогашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, както и депутатите, които напуснаха партията на Слави Трифонов „ ИТН “ (ИТН). „Припознавам ги като част от смяната, те демонстрираха, че са смели и почтени да са част от нас“, разяснява Петков. „Във всеки миг, в който видя, че не е оптимално аз да съм министър председател, съм подготвен да се отдръпна“, означи той.

Кирил Петков съобщи, че са създали разбор на грешките си при ръководството. „Горд съм, че не нарушихме основното заричане към гласоподавателите – битката с корупцията“, означи той.

По отношение на служебния кабинет Петков съобщи, че всеки министър е пристигнал със собствен екип, сменили са много хора, само че има вяра, че всеки началник има право на това. „Най-важното за служебния кабинет е да направи почтени избори“, сподели водачът на Политическа партия.

Петков съобщи, че методът на държавното управление му по тематиката с газа от Русия не е бил идеологически. „През цялото време гледахме кое е най-практичното, на най-хубавата цена и най-сигурното за България“, сподели той.

„Не имам вяра снабдител, без значение от коя страна е, който не си извършва контракта до през днешния ден, внезапно да стартира да си го изпълнява“, сподели Кирил Петков във връзка на контракта за газ с „ Газпром “ и добави, че договорът и до през днешния ден е годен, само че не се извършва от компанията. „Ако „ Газпром “ извърши изискванията по контракта и докара количествата газ по контракта, в изискванията по контракта, нищо неприятно няма в това“, съобщи Петков. Според него до момента в който не се види осъществяване по съществуващия контракт, не може да се мисли за нов.

„Това, което направихме с дипломатите, отново не беше въпрос на идеология“, разяснява Петков. Когато някой се пробва да се меси във вътрешната политика по нападателен метод, ние, като страна, би трябвало да си пазиме ползите и да не разрешаваме това да се случи, добави той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР