На снимката: Ивайло МирчевБлизо 10 500 лв. струва на данъкоплатеца

...
На снимката: Ивайло МирчевБлизо 10 500 лв. струва на данъкоплатеца
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Парламентът е платил за пътуването на Хамид Хамид от ДПС като придружител на Иван Гешев в САЩ

На фотографията: Ивайло Мирчев
Близо 10 500 лева коства на данъкоплатеца командировката на депутата от Движение за права и свободи Хамид Хамид за така наречен Молитвена закуска предишния месец във Вашингтон, в която взе участие и основният прокурор Иван Гешев. Това излиза наяве от отговор на въпрос по Закона за достъп до социална информация към администрацията на Народното събрание, заложен от някогашния народен представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев. На 9 февруари той попита дали Хамид е бил командирован за сметка на Народното събрание и какви са регистрираните разноски за самолетни билети, нощувки и дневни.

С решение от 23 февруари, подписано от основния секретар на Народно събрание, се оповестява, че: “Хамид Бари Хамид е бил командирован от 30.01.2023 година във Вашингтон за присъединяване във конгрес “Как да противостоим на съветската експанзия и нездравословното въздействие на Китай в Европа ” и Националната молитвена закуска. Стойността на направените от Народното събрание на Република България разноски (самолетни билети, нощувки, дневни), възлиза в размер на 10 442,58 лева (десет хиляди четиристотин четиристотин четиридесет и два 0,58) лева ”

„ Над 10 000 лева са били разноските, които Народното събрание е платил за пътуването на господин Хамид Хамид като компаньон на Иван Гешев в Съединени американски щати. Двамата бяха в Съединени американски щати, с цел да гледат на TV монитори молитвената закуска с хазаин президентът Байдън.
Този отговор получих от администрацията на Народното събрание. Не излиза наяве каква е била цената на самата молитвена закуска и кой я е заплатил? “, написа Мирчев във Фейсбук, като разгласява и кадър с формалния отговор.



На същите две мероприятия във Вашингтон бе и основният прокурор Иван Гешев. В началото на месеца Ивайло Мирчев изпрати въпроси и до Върховната касационна прокуратура, като в отговора им се посочваше, че Гешев е бил на частно посещаване, с което на процедура не се дължи отговор за билети, нощувки и командировъчни.

Известно е също по този начин, че за присъединяване в Молитвената закуска се заплаща сериозна такса. Не е известно дали Гешев и Хамид са платили такава и с чий пари, се показва в информация, изпратена от пресцентъра на „ Демократична България “.

Освен това Гешев и Хамид, документирани на фотоси съвсем един до различен от срещите във Вашингтон, на процедура гледаха закуската от видео стена.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР