На снимката: Иван ДемерджиевИма напреднали разследвания за корупция срещу политици

...
На снимката: Иван ДемерджиевИма напреднали разследвания за корупция срещу политици
Коментари Харесай

Има напреднали разследвания за корупция срещу партийни лидери

На фотографията: Иван Демерджиев
„ Има напреднали следствия за корупция против политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и водачи на партии, в това число и парламентарно показани. Има съществени данни за осъществени нарушавания, свързани с придвижвания на финансови средства “, разяснява през днешния ден вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев.

В изявление за БНР той уточни още: „ Когато пристигна моментът, в който няма да заплашвам дейностите по следствие, ще разглася и имената им “.

По мотив следствието за автомагистрала „ Хемус “ и средствата, отпуснати за градежа ѝ, министърът уточни, че се чакат до края на ноември резултати от инспекции на Национална агенция за приходите, като по-късно ще трябват още няколко седмици на Министерство на вътрешните работи, с цел да стигне до съответните заключения и да ги рапортува на прокуратурата. По случая все още има девет обвинени, измежду които и представители на огромни сдружения.

Във връзка с думите на основния прокурор Иван Гешев, че битовата престъпност в страната се е нараснала, министър Демерджиев съобщи, че растежът на този тип престъпност за тази година е много под 1%, а разкриваемостта на тези закононарушения се е нараснала с над 7%.

„ Изпълнявам обещанията, които дадох при встъпването си в служба, а те бяха да бъда праволинеен към всевъзможни нарушавания или участия в незаконни схеми на чиновници от Министерство на вътрешните работи. … Министерство на вътрешните работи се усъвършенства, Министерство на вътрешните работи се чисти, стартира да извършва функционалностите си и стартира в доста по-голяма степан да оправдава упованията на обществото. … Министерство на вътрешните работи е институцията, която намира сама нарушителите в своите среди и намира моралните сили да ги показа и изобличи пред обществото “, сподели още Демерджиев.

По отношение на хакерската офанзива против уеб страницата на Държавна организация „ Разузнаване “ Иван Демерджиев разяснява, че това са по-скоро имиджови офанзиви, целящи да основат избрани настроения и резултати в публичните настройки. „ На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация. Сама по себе си офанзивата против нея е удар във въздуха “, добави той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР