На снимката: Христо ПродановБСП не възнамерява да се среща с

...
На снимката: Христо ПродановБСП не възнамерява да се среща с
Коментари Харесай

БСП не смята да се среща с Паси и Плевнелиев

На фотографията: Христо Проданов
Българска социалистическа партия не има намерение да се среща с Росен Плевнелиев и Соломон Паси, които са част от контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС, за диалози с партиите. Това съобщи Христо Проданов от Българска социалистическа партия през днешния ден в ефира на bTV.

Левицата ще ги уведоми за отхвърли от среща в публично писмо още през днешния ден, сподели още Проданов.

По предварителни график, публикуван от офиса на президента на България в интервала 2012 – 2017 година Плевнелиев, той и Соломон Паси – министър на външните работи на България в интервала 2001 – 2005 година, трябваше да се проведат среща с Българска социалистическа партия на 22 октомври, събота.

Вчера пък ГЕРБ обявиха, че „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ отхвърлят срещи с контактната група.

Според Проданов консултациите при президента Румен Радев ще стартират още идната седмица.

Той разяснява и предлагането за кандидатура за ръководител на НС от БСП. Проданов съобщи, че кандидатурата ще бъде излъчена през днешния ден в 17 часа.

„ Ние считаме, че ръководителят на Народното събрание би трябвало да е невъзмутим човек с опит, който може в действителност да владее залата и да въдворява ред в това, което се случва в Народното събрание. Той би трябвало да знае добре парламентарните процедури, тъй като това е извънредно значимо, с цел да може в действителност Народното събрание да е ефикасен. В последните три Народни събрания видяхме, че парламентите въобще не работят дейно. Голяма роля в това Народното събрание да бъде ефикасен и да работи за разрешаване на проблемите на хората е ролята на ръководителя на Народното събрание “, разяснява Проданов.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР