На снимката: Христо Иванов.След тези избори, до които многократно предупреждавахме,

...
На снимката: Христо Иванов.След тези избори, до които многократно предупреждавахме,
Коментари Харесай

„Демократична България“: Получаваме още по-фрагментиран парламент

На фотографията: Христо Иванов.
„ След тези избори, до които неведнъж предупреждавахме, че не трябва да се стига, получаваме още по-фрагментиран парламент. И, за жалост, идва ред всички да платим цената за политическата непредвидливост, тласнала страната ни към следващите предварителни избори и пропуснала опцията за навременно обединяване на партиите на смяната “.

Това уточни съпредседателя на коалиция „ Демократична България “ Христо Иванов във Facebook след края на днешния избирателен ден, в който българите у нас и по света гласоподаваха предварително за 48-мото Народно заседание.

Политическите си реакции след изборите все още дадоха „ Продължаваме премятана “, които обявиха, че ще бъдат съпротива на ръководство на ГЕРБ.

ОТ ГЕРБ пък приканиха политиците на мислят, преди да приказват –

Вижте цялата обява на Христо Иванов:
Ще изчакаме окончателните резултати да дойдат на следващия ден, преди от “Демократична България ” да разясняваме изборите всъщност. Днес обаче желая да благодаря на всички, които не останаха безразлични към ориста на България и отидоха до урните. Още по-голяма е благодарността ми към тези, дали своят вот с разсъдък и грижа за страната ни и избрали да ѝ дадат късмет да излезе по-силна от рецесиите.Благодаря на всеки, надмогнал страховете и терзанията си, с цел да гласоподава с мисъл за бъдещето и развиването на България, без да има гаранцията, че избраниците му ще бъдат измежду огромните спечелили. И тук е моментът да кажа, че след тези избори, до които неведнъж предупреждавахме, че не трябва да се стига, получаваме още по-фрагментиран парламент. И, за жалост, идва ред всички да платим цената за политическата непредвидливост, тласнала страната ни към следващите предварителни избори и пропуснала опцията за навременно обединяване на партиите на смяната.Искам да благодаря и на сътрудниците ни в “Демократична България ” – ДСБ и Зелено придвижване – за взаимната ни работа в тази четвърта поредна акция в границите на 18 месеца. Зад резултатите на обединението стои трудът на щабове и локални организации на всички места в страната.Благодарност и към тези от претендентите, борили се за доверие в четвърта поредна акция. Благодаря и за смелостта на влезлите в редиците ни за първи път в този толкоз сложен за страната миг. Тази човешка резистентност, тази храброст – това е същинският капитал на България. Докато има честни и добросъвестни хора, подготвени да минат през месомелачката на българската политика, страната ни ще има късмет да скъса с порочния модел, задушаващ развиването ѝ от години.Специална благодарност желая да изкажа и на донорите, които припознаха в работата ни насъщни за България политики и ги поддържаха както финансово, по този начин и с времето, експертизата и уменията си. Без всички Вас сме заникъде! Благодаря Ви!Благодаря и на нашите представители в секционните изборни комисии, както и на всички, присъединили се в Операция “Турция ”, проведена от платформата ни за почтени избори “Ти броиш ”. Нашите пазители на вота в Турция сполучливо попречиха голям брой опити за изборни измами в секциите там. Благодаря Ви за смелостта! Благодаря от сърце и на правния щит на “Ти броиш! ”, който неуморно обработва сигнали за нередности и оказва поддръжка на представителите ни в секциите.Благодаря на локалните организации на “Да, България! ”, дали душа, сърце и, несъмнено, разсъдък в тази акция.На целия ни избирателен щаб и особено на екипа на “Да, България! ” – няма в езика думи, които да поберат благодарността ми към вас.И още веднъж – благодаря на всички Ви, че през днешния ден участвахте в определянето на българската орис. Пътят ни може да е сложен, може да е фрустриращ, само че е значимо да бъде извървян. Няма кой да изведе България напред, в случай че сами не се погрижим да го създадем “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР