На снимката: Христо Иванов, съпредседател на Демократична България.Пет национални задачи,

...
На снимката: Христо Иванов, съпредседател на Демократична България.Пет национални задачи,
Коментари Харесай

Христо Иванов предлага депутатите да излъчат „служебен кабинет“ с мандат 14-16 месеца

На фотографията: Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ".
Пет национални задания, които да бъдат изпълнени за 14-16 месеца от държавно управление, излъчено от депутатите – „ длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента “. За това прикани съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Това ще бъде един кабинет, който излиза отвън естествената политическа логичност – дано да го назовем длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента. Това няма да е коалиция, нито „ исторически компромис “, нито ще бъдем дружно. Това няма да е рецепта за помиряване, не някакво „ сдушване “. По никакъв метод не би било индулгенция за никого. Това е демонстрация на трезва отговорност към страната.
Става дума за едно – да разделим решенията, които би трябвало да се вземат в този момент, неотложно, от всички останали. Ние, водачите, можем да си останем в Народното събрание, там да се караме и да се бием, само че би трябвало да излъчим един кабинет, който безшумно, експертно, безапелационно, отговорно и с цялата политическа воля да свърши изброените неща “, написа Иванов във Фейсбук.

Петте целта на това държавно управление, които той предлага, са влизане в Шенген и Еврозоната, промяна в правораздаването, бързо придвижване с Плана за възобновяване и резистентност и изпълване със наличие принадлежността на България към НАТО, посредством явен ангажимент във връзка с съветската експанзия в Украйна.

Вижте цялостната обява на Христо Иванов:
„ България губи посока, България губи движение на развиване и затъва в невъобразимо политическо дребнотемие и дребнодушие. На световната сцена се случват доста съществени рецесии, само че под тях текат и доста съществени процеси на промяна. А България изостава от тях и може да изпусне значими благоприятни условия и прозорци.Конкретен образец за това е Еврозоната – не толкоз валутата, с която ще се разплащаме, а влизането ни в клуба, където се взимат най-важните политически решения за стопанската система на Европа. Същото важи и за Шенген – колкото по-дълго в София няма политически индивид, който да поеме отговорност за осъществяване на нужните промени, които ще изградят доверие сред нас и нашите сътрудници, толкоз повече натежават причините за делене на България и Румъния.Тези две цели зависят от това да създадем промяна в правораздаването – без такава промяна няма да осъществяваме нито една от двете цели. Точно по тази причина ние няма да осъществяваме управнически мандат, без да имаме твърда гаранция, че ще бъде направена конституционна промяна на модела на ръководство на прокуратурата. Също толкоз значимо е бързо да напреднем с Плана за възобновяване и резистентност. Отново – не толкоз като асимилиране на някакви пари, а като осъществяване на политики, които в точния момент да трансформират българската енергетика и стопанска система.И още един приоритет. Сега е време България да извърши със наличие своята принадлежност към НАТО, посредством явен ангажимент във връзка с съветската експанзия в Украйна – да подкрепим напъните на интернационалната общественост, с цел да може Украйна да отблъсне агресора, а ние да модернизираме армията си. Всичко това би трябвало да стане в този момент, в този интервал.Нека да си представим една България след 14-16 месеца, която сполучливо е изпълнила тези 5 национални задания. Една такава България ще бъде доста по-оптимистично място. Как да стане това? С политическа отговорност. Парламентът би трябвало да излъчи кабинет, който в стеснен небосвод да приключи построяването на европейска България – това е въпросът за българската европейска орис.Това ще бъде един кабинет, който излиза отвън естествената политическа логичност – дано да го назовем длъжностен кабинет, който не е излъчен от президента. Това няма да е коалиция, нито „ исторически компромис “, нито ще бъдем дружно. Това няма да е рецепта за помиряване, не някакво „ сдушване “. По никакъв метод не би било индулгенция за никого. Това е демонстрация на трезва отговорност към страната.
Става дума за едно – да разделим решенията, които би трябвало да се вземат в този момент, неотложно, от всички останали. Ние, водачите, можем да си останем в Народното събрание, там да се караме и да се бием, само че би трябвало да излъчим един кабинет, който безшумно, експертно, безапелационно, отговорно и с цялата политическа воля да свърши изброените неща “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР