На снимката: Христо Иванов.ГЕРБ, ДПС и БСП се гушнаха в

...
На снимката: Христо Иванов.ГЕРБ, ДПС и БСП се гушнаха в
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ, ДПС и БСП тестват имат ли си доверие да направят правителство

На фотографията: Христо Иванов.
„ ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се гушнаха в болшинство, което за една нощ сподели, че, свободни от каквито и да било процедурни ограничавания, те ще трансформират целия избирателен развой както си изискат, без разговор, без причини “. Това написа през днешния ден във Facebook съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов. 

„ Създава се чувството, че тук става въпрос за освен това от Изборния кодекс – не просто се връща хартията, до момента в който се твърди, че това не е най-важното. Тук става въпрос за тестване на взаимната преданост и подготвеност да се стигне до дъно като причина за образуване на държавно управление в този тристранен формат “, споделя още той.

По думите на Иванов трите партии тестват дали си „ имат ли си доверие да създадат държавно управление “.

Вижте цялото изказване на съпредседателя на „ Демократична България “:
Едно от главните правила в една народна власт е, че властта би трябвало да се ръководи със съзнание и дарба за самоограничаване от практикуване на власт. Това е причина за баланс на силите и за господство на правото.В този парламент имаше известни опити и интервали, в които множеството от политическите сили желаеха взаимно да покажат, че могат да се самоограничават. Самият фасон, по който бяха направени измененията в изборния кодекс в правна комисия, счупи безусловно всякакво изпитание взаимно да се убедим, че можем да се самоограничаваме в упражняването на властта.ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия се гушнаха в болшинство, което за една нощ сподели, че, свободни от каквито и да било процедурни ограничавания, те ще трансформират целия избирателен развой както си изискат, без разговор, без причини. Всичко това беше демонстрирано с извънреден хъс – те ни демонстрираха, че нищо не е забравено, нищо не е научено.Създава се чувството, че тук става въпрос за освен това от Изборния кодекс – не просто се връща хартията, до момента в който се твърди, че това не е най-важното. Тук става въпрос за тестване на взаимната преданост и подготвеност да се стигне до дъно като причина за образуване на държавно управление в този тристранен формат.Срещу залога за диалогичност, самоограничаване и парламентаризъм, слагаме залога за взаимна преданост и подготвеност да стигнем за една нощ до дъно, с цел да ревизират имат ли си доверие да създадат държавно управление. Тества се опцията на трима сътрудници да ревизират могат ли да работят дружно, точно по този метод – посредством обезчестяване на парламентарната процедура.Ако те са задоволени от процеса, не просто във връзка с алтернативата „ машина или хартия “, а във връзка с този фасон, това евентуално ще им даде кураж да продължат нататък. Тази коалиция, в която ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат съществени носещи детайли, ще бъде коалиция, която ще ни върне към 2013-та година. Защото комбинацията и наличието на Движение за права и свободи в изпълнителната власт е качествено друго от всичко останало и се багра, че ще има същия край.Затова Йордан Цонев трябваше в петък, даже и отдалечено, да се появи в Панорама и да каже, че те са подготвени да стоят на крачка настрана от изпълнителната власт. Те си дават сметка, че това ще претрупа структурата с негативи. Това е доста значимо известие, тъй като явно това е част от някакъв пъзел и някакъв развой на договаряне, който се случва сред тримата сътрудници “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР