На снимката: Хосе Мануел АлбаресПопулизмът винаги приключва с катастрофа“, предупреди

...
На снимката: Хосе Мануел АлбаресПопулизмът винаги приключва с катастрофа“, предупреди
Коментари Харесай

Испания предупреди Италия, че „популизмът винаги приключва с катастрофа“

На фотографията: Хосе Мануел Албарес
„ Популизмът постоянно завършва с злополука “, предизвести през днешния ден Хосе Мануел Албарес – испанският министър на външните работи, за Европейския съюз и съдействието, съобщи „ Франс прес “. Изказването му идва след успеха на постфашистката партия на Джорджа Мелони на вчерашните парламентарни избори в Италия.

„ Сега е миг на неустановеност, а в такива моменти популизмът постоянно печели с огромна разлика, само че най-после завършва постоянно по един и същи метод – с злополука “, тъй като „ популисткият отговор постоянно е еднакъв – да се затворим в себе си и да се върнем към предишното “, съобщи Албарес на работна закуска с представители на медиите.
Европейска комисия се въздържа от коментар
„ Никога не разясняваме резултатите от национални избори “, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпроси, свързани с изборите в Италия.

„ Европейска комисия и нейният ръководител работят с определените държавни управления в Европейски Съюз, по този начин ще бъде и в този случай “, добави представителят, представен от Българска телеграфна агенция. „ Естествено, чакаме градивно съдействие с новите италиански управляващи. Очакваме Италия да излъчи държавно управление по разпоредбите на конституцията “, добави той.

Говорителят се въздържа да даде оценка на аргументите за решенията на италианските гласоподаватели. По неговите думи би било опит за извънредно опростяване, в случай че се каже, че данните от изборите в Италия демонстрират настройките към Европейски Съюз.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР