На снимката: Григор ДимитровНай-добрият български тенисист Григор Димитров се класира

...
На снимката: Григор ДимитровНай-добрият български тенисист Григор Димитров се класира
Коментари Харесай

„Денят беше добър за мен и съм щастлив“. Григор Димитров започна с победа в Марсилия

На фотографията: Григор Димитров
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка в зала в Марсилия (Франция) с награден фонд 707510 евро.

Поставеният под номер 4 Димитров надви над квалификанта Гайс Броувер (Нидерландия) с 6:3, 6:2 за 64 минути, записвайки първа победа при третото си присъединяване в конкуренцията след 2009 и 2011 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

31-годишният хасковлия пласира 9 аса и не позволи пробив, като завоюва 33 от 36 точки при вкаран първи сервис против левичаря Броувер. Той поведе с 4:1 за триумфа в първия сет, а във втората част осъществя брейкове в третия и в седмия гейм, с цел да победи.

„ Много е рисково, когато играеш против тенисист с неговия сервис. Но аз бях подготвен. Имаше няколко гейма, в които той имаше своите шансове, само че аз се оправих добре. Хубавото беше, че имах няколко дни, с цел да се аклиматизирам и да привикна с изискванията на корта, с настилката. Имам да изчистя още някои елементи, само че съм удовлетворен от метода, по който играя. Денят беше добър за мен и съм благополучен “, разяснява Димитров.

С триумфа той си обезпечи 21385 евро и 45 точки а международната класация, в която заема 25-ото място.

На четвъртфиналите Димитров ще против Александър Бублик от Казахстан, който е 50-и в света сега. Двамата имат по две разменени победи, само че българинът е в серия от два следващи триумфа. За последно двамата играха през предишния сезон в Индиън Уелс и хасковлията победи с 6:3, 6:4.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР