На снимката: Десислава Атанасова Депутатите гласуваха да удължават пленарния ден

...
На снимката: Десислава Атанасова Депутатите гласуваха да удължават пленарния ден
Коментари Харесай

Хартиеното мнозинство удължи пленарното заседание до гласуване на изборните промени

На фотографията: Десислава Атанасова
Депутатите гласоподаваха да удължават пленарния ден оттатък планувания край в 14:00 часа през днешния ден. Това значи, че болшинството за връщане на хартиената бюлетина, формирано сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, ще гласоподава до дъно измененията в Изборния кодекс. 123 депутати гласоподаваха пленарният ден да се удължи до гласоподаване на изборните промени, против 88 „ срещу “.

Около 13:20 часа през днешния ден ГЕРБ желаеха пленарното време да бъде удължено до края на разискването и гласуването на второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. От „ Възраждане “ пристигна предложение времето да не бъде удължавано, което беше признато, а „ Продължаваме промяната “ желаеха прегласуване.

Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “ аргументира за какво желае прегласуване, а също и настояването времето да не се удължава със започващото в 14:30 часа съвещание на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии. По думите ѝ на него ще се гледат законопроекти, които са основополагащи за приемането на средствата по Плана за възобновяване и резистентност.

„ Умолявам ви да не постановяваме в дневния ред Изборния кодекс, който да компрометира други по-важни законопроекти, които отключват милиарди за бизнеса и българските жители. Тези закони не влизат в дневния ред, само че дано най-малко се движат в комисия, с цел да можем гневно със същия жар да приемем и тях “, сподели Константинова.

Последва прегласуване, с което беше утвърдено пленарния ден да бъде продължен, до момента в който не бъдат разисквани и гласувани изборните правила:

 гласоподаване

„ За “ удължение на съвещанието бяха ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. „ Против “ удължава бяха Политическа партия, „ Възраждане “, „ Демократична България “ и „ Български напредък “. Нямаше въздържали се.

След това пък от „ Продължаваме промяната “ желаеха 30 минути отмора, която председателстващият съвещанието няма право да не даде.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР