На снимката: Делян Добрев, Бойко Борисов и Десислава Трифонова. Кадър

...
На снимката: Делян Добрев, Бойко Борисов и Десислава Трифонова. Кадър
Коментари Харесай

Борисов, който построи „Турски поток“ на Путин, заяви, че кабинетът „Петков“ бил изгоден за Русия

На фотографията: Делян Добрев, Бойко Борисов и Десислава Трифонова. Кадър от днешната конференция.
„ Най-изгодното за Русия държавно управление е държавното управление на Кирил и Асен “, съобщи през днешния ден на конференция в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов, чието трето държавно управление построи на съветския президент Владимир Путин и „ Газпром “ тръбата на „ Турски поток “ през територията на България, заплати за градежа напълно с български пари, като разреши на Путин да доставя природен газ към Сърбия и Унгария, заобикаляйки Украйна, което пък по-късно даде на съветския президент опция да нападне Украйна.

Отгоре на всички, по тръбата, за която България заплати 2,5 милиарда лв. без Данък добавена стойност, нито една молекула природен газ не влиза за българско прилагане. Също по този начин, както е очевидно, прекъсването на доставките на природен газ към България еднолично от „ Газпром “ по никакъв метод не попречи доставките по „ Турски поток “ да продължат през нашата територия.

Бойко Борисов уточни още, че служебното държавно управление би трябвало да договаря с „ Газпром “ за наваксването на недоставените количества газ. Според него недоставените количества по контракта, който изтича в края на годината, би трябвало да бъдат разсрочени за приемане през идващите два месеца.

Борисов влезе още в хора на служебните министри от държавното управление на Румен Радев, които от през вчерашния ден приказват, че България ще загуби арбитражно дело против „ Газпром “, като съобщи, че в случай че преговаряме с „ Газпром “ и получим недоставените количества, това ще усили възможностите България да не загуби арбитраж против съветската компания.

На фона на апелите да се договаря с „ Газпром “, Борисов се разгласи за 100 % диверсификация на доставките на газ. Как да се случи това в случай че България сама още веднъж се сложи в позиция на тотална взаимозависимост от съветския газ, вместо да постави старания в друга посока, продължава да не е ясно.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР