На снимката: Бойко Борисов и Костадин Костадинов.Всички анализират посланията на

...
На снимката: Бойко Борисов и Костадин Костадинов.Всички анализират посланията на
Коментари Харесай

Кабинетът „Борисов 3“ ще ни се види като синеоко бебе пред коалиция ГЕРБ, ИТН, Янев и „Възраждане“

На фотографията: Бойко Борисов и Костадин Костадинов.
Всички проучват посланията на партиите и обединенията за изборите. Но никой не проучва отрицателната част и изключително нападките. А в случай че се огледа в наличието им, трендовете в връзките са забавни и показателни:

• ГЕРБ нападат Политическа партия и Демократична България. Основно и най-вече. Понякога се закачат с Българска социалистическа партия, само че единствено като участник в кабинета Петков. Нито дума за Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, Янев, Радев и изключително за „ Възраждане “. Все едно „ Възраждане “ не съществува. А би могло доста да се каже за тях, в случай че някой в действителност е евро-атлантик.

• „ Възраждане “ нападат Политическа партия и Демократична България. Основно и най-вече. Но не споделят нито дума против ГЕРБ. А сякаш стачкуваха против Борисов, сякаш бяха срещу ГЕРБ. Даже като че ли работят в синхрон с ГЕРБ. Което би трябвало да е необичайно, само че към този момент не е. И не споделят нито дума за Движение за права и свободи.

• Има Такъв Народ нападат Политическа партия и Демократична България. Основно и най-вече. И доста гневно. Все едно не съществува никой различен. Пълен синхрон с ГЕРБ. Явно е забравено, че са били в кабинета Петков, тъй като въпреки всичко го смъкнаха.

• Партията на Янев (все още не мога да ѝ запомня името, само че към този момент ѝ дават близо 5%) умерено нападна Политическа партия и Демократична България. Нито дума за Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “. Леки офанзиви против Българска социалистическа партия, за отделяне на гласове.

• Движение за права и свободи нападат Политическа партия и Демократична България. Все едно никой различен не съществува.

• Радев персонално и посредством служебния си кабинет гневно нападна Политическа партия и Демократична България. Понякога Българска социалистическа партия. Рядко Има Такъв Народ, само че единствено тъй като били в кабинета Петков. И нито дума за ГЕРБ, с които очевидно се е схванал.

• Уж самостоятелни анализатори, уеб сайтове, клубове по ползи, дори синдикати, всички нападат Политическа партия и Демократична България за някаква фамозни дейности през тези няколко месеца на ръководство.

Всички, безусловно всички, нападат Политическа партия и Демократична България в синхрон от разнообразни направления.

В това време:

• Политическа партия нападна ГЕРБ. Не желаят да се не помни за тези 12 години и да се подмени диалога за няколко месеца. Разбираемо.

• Демократична България нападна ГЕРБ. По същите аргументи. Пак разбираемо.

• Българска социалистическа партия едвам мърда. Явно управлението ѝ схваща какъв деспот има в Кремъл, само че няма какво да направи, тъй като половината ѝ електорат не схваща това. Атакува внимателно ГЕРБ и партията на Янев, която назовава Партия на Радев.

Като цяло, в случай че изборната интензивност падне под 40% и в Народното събрание намерят място всички 8 партии, които в този момент се спрягат от социолозите, то обстановката ще бъде извънредно мрачна. Една бъдеща коалиция ГЕРБ+Възраждане+ИТН+Янев ще има близо 50% от местата в Народното събрание и с един или два гласа от страна на Движение за права и свободи или Българска социалистическа партия може да си ръководи изцяло умерено идващите 4 години. Кабинетът „ Борисов 3 “ ще ни се вижда като синеоко бебе пред възможния Кабинет „ Борисов 4 “.

Повтарям, в случай че изборната интензивност падне доста.

Е, още ли не желаете да гласувате?

Текстът е оповестен във Facebook профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР