На снимката: Асен Василев и Кирил ПетковМинимална заплата от 868

...
На снимката: Асен Василев и Кирил ПетковМинимална заплата от 868
Коментари Харесай

ПП предлагат още увеличение на минималната заплата

На фотографията: Асен Василев и Кирил Петков
Минимална заплата от 868 лв. за следващата година. Това от „ Продължаваме промяната “ (ПП) с импортирани оферти сред първо и второ четене на измененията в Кодекса на труда.

От Политическа партия желаят размерът на минималната работна заплата да е половината от брутната за страната за последните две тримесечия, за които има данни на националната статистика. От партията дават цифрата 868 лв. като образец, защото това е сумата, която би се получила по предлаганото от тях пресмятане по отношение на август и септември.

Проверка на ДЕБАТИ.БГ демонстрира, че в случай че сумата се изчисляваше по отношение на последните два месеца, за които има данни в Национален статистически институт – октомври и ноември, по формулата на Политическа партия предлаганата минимална заплата щеше да е 870 лв..

Промените в Кодекса на труда бяха импортирани от Българска социалистическа партия. На 8 декември те към този момент бяха гласувани на първо четене в пленарната зала. Според признатото досега, минималната заплата следващата година би трябвало да е 850 лв..

От „ Продължаваме промяната “ пресмятат, че в случай че се вземат данните за междинната заплата за последните две тримесечия за тази година – от април до септември, минималната заплата би трябвало да е 868 лева от първи януари следващата година.

Този четвъртък обществените сътрудници ще разискват плана на постановлението.

От „ Продължаваме промяната “ оферират също размерът на минималната заплата да е брутно заплащане, в което са включени спомагателните с непрекъснат темперамент какъвто е така наречен клас прослужено време и останали добавки, контрактувани в групов трудов контракт.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР