На снимката – Николай Капитанов от ДБ Общински съвет Варна не

...
На снимката – Николай Капитанов от ДБ
Общински съвет Варна не
Коментари Харесай

Съветници-популисти гласуват против интересите на Варна 

На фотографията – Николай Капитанов от ДБ
Общински съвет Варна не поддържа капиталовата стратегия на Двореца на културата и спорта, което не е изненада – поради корпоративните групички в съвета и мощно политизирани съветници, за които не е значима Варна и нейните проблеми, а избиването на комплекси. Рекордьори в това отношение са съветниците от Демократична България. Преди сесията те приканиха общинските съветници да не позволяват тегленето на заем от страна на ДКС. Аргументите им са смехотворни – община Варна не можела да тегли заем, по тази причина го правел ДКС, преди време бил осъществен ремонт на оборудването, а в този момент се желали пари за осветление?!

Пред Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на ДКС, Минко Христов обясни, че отводът на общинските съветници във Варна да подкрепят инвестиционната стратегия заплашва провеждането на Европейското състезание по волейбол. „ Сред плануваните планове в програмата е подмяната на спортното осветление в зала „ Конгресна “. Осветлението в нея е металхалогенно, а новите изисквания са за LED-осветление за доста резултати, които би трябвало да съпровождат представянето на тимовете. ” – сподели Христов. С новото осветяване би трябвало да се осигурят 2000 лукса, които са нужни. По думите му обаче, с отменяне на предложението, общинските съветници заплашват провеждането на спортния конгрес.

Относно построяването на нов паркинг, Минко Христов е безапелационен: „ Не питайте какъв е отливът от спортни и културни мероприятия, когато хората идват от друго обитаемо място и липсват паркоместа. Не може залата да е с 5 хиляди седящи места и да имаме паркинг за 100 коли. Арена „ Армеец “ има 1500 места, а при събитие провеждат 3000 паркоместа към нея. ”

На сериозните причини на Минко Христов, съветниците от Демократична България опълчиха популистки изявления от рода „ Кое налага спешността сега за гласоподаване на този паркинг? ” Налага го, че от години ДКС има потребност от този паркинг, и в случай че дървените глави от Демократична България още не са разбрали – Двореца на културата и спорта е неповторимо място за осъществяване на културни и спортни мероприятия и Варна губи, в случай че оборудването не функционира пълноценно.

Налага го, че и други градове имат спортни зали и ще ни лишават Световни и Европейски шампионати, които радват варненци от години!

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР