На сметката на Tesla вече има 11 катастрофи с участието

...
На сметката на Tesla вече има 11 катастрофи с участието
Коментари Харесай

Властите в САЩ разследват автопилота на Tesla


На сметката на Tesla към този момент има 11 произшествия с присъединяване на спешни коли
(снимка: CC0 Public Domain)

Федералната пътна организация на Съединени американски щати стартира публично следствие на системата за автопилот на „ самоуправляемите ” коли на Tesla. Националната администрация по сигурност на придвижването по автомагистралите (NHTSA) съобщи, че подхваща този ход след 11 произшествия на Tesla от 2018 година с присъединяване на спешни коли.

Разследването ще обхване почти 765 000 автомобила Tesla, създадени от 2014 година насам. Това включва моделите Y, X, S и 3 – в резюме това е цялата сегашна гама на производителя, заяви.

Агенцията е загрижена на първо място от очевидната некадърност на колите на Tesla да реагират съответно на спрените на пътя транспортни средства – по-специално спешните транспортни средства, които участват на случай.
още по тематиката
Сред листата на случаите има подобен, в който Tesla „ разорала ” задната част на паркирана пожарна кола. Разглежда се също случай, в който е ударена паркирана полицейска кола.

NHTSA съобщи, че открива предварителното си следствие на „ технологиите и методите, употребявани за наблюдаване, подкрепяне и използване на уговорката на лидера ”, до момента в който употребява функционалността за автопилот.

В аргументацията се споделя, че в 11-те произшествия, провокирали следствието, директно преди съответните конфликти е била дейна система за автопилот или система за „ круизно ” придвижване.

Автопилотът на Tesla от дълго време бе подложен на рецензии, тъй като системата е подвеждаща: тя не ръководи автоматизирано колата и водачите са длъжни да поддържат контрола и да са нащрек от самото начало.

Немалко консуматори обаче са злоупотребявали със системата в един или различен миг. Известни са случаи, когато лидерът снема вниманието си от пътя, с цел да чете нещо в телефона си. Има и случаи, когато лидерът се е изтеглил на прилежаща седалка, оставяйки автомобила без водач зад кормилото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР