На сметището край кърждалийското село Вишеград, на което се депонира

...
На сметището край кърждалийското село Вишеград, на което се депонира
Коментари Харесай

Пожар възникна на сметището край Вишеград

На сметището край кърждалийското село Вишеград, на което се депонира отпадък освен от регионалния град, горят боклуци. Сигналът за пожара е подаден в 4:17 часа, няма нанесени вреди или заплаха за близки обитаеми места и стопанства.

„ Пожарът е на сметището в с. Вишеград. Сто дка е площта. Пожарът е локализиран и сега се доизгасява, тъй като има горене в дълбочина “, разяснява Николай Кирилов, шеф бранш в Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Кърджали. Той изясни, че по периферията на пожара няма заплаха за разпространение, само че ще се работи дълготрайно, поради дълбочината, в която непрекъснато се прихващат нови боклуци.
 Българска телеграфна агенция
Два пожарни автомобила са реагирали на сигнала и са взели участие в гасенето на огъня. На терен с тежкотоварна техника се работи от 04:30 часа, описа пред Българска телеграфна агенция Димитриос Николов, който работи на обекта. 
 Българска телеграфна агенция
„ Освен пожарната, разбутваме боклуците с булдозер и с екскаватор , вършим бразди, които ще запълним с пръст, с цел да избегнем разпространяване на огъня. Направили сме канали, с цел да не се трансферира към нивите. Оттук нататък продължаваме със запръстяване и с вода. Няма различен метод, би трябвало да задушим огъня “, изясни Димитриос Николов.

Допълнителни усложнения основава и появяващият се на моменти вятър. За да се срещнат със обстановката, обектът е посетен от представители на общинската администрация, удостовери заместник-кметът на Кърджали инж. Катя Митовска. 

Последно пожар на сметището край село Вишеград е имало преди близо шест години, а потушаването му е лишило на огнеборците дни, спомнят си работещи на обекта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР