На служителите на МВР, на които се полага безплатна храна,

...
На служителите на МВР, на които се полага безплатна храна,
Коментари Харесай

Пари на ръка в МВР вместо безплатна храна и облекло

На чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на които се поставя безвъзмездна храна, ободряващи питиета и дрехи по отношение на осъществяване на техните функционалности, се обезпечава левовата им равноценност. Нормалната дълготрайност на работното време през нощта е осем часа за всеки 24-часов интервал. Нощен е трудът сред 22ч.до 6.00 ч. Това гласоподава Народното събрание, който одобри на второ четене промени в Закона за Министерството на вътрешните работи.

Утре депутатите ще продължат да гласоподават текстове от него.

С признатите промени се задължават курсантите от Академията на Министерство на вътрешните работи да служат в структурите на министерството за период, не по-малък от 10 години въз основа на подписан при приемането им контракт за образование с министъра на вътрешните работи или упълномощено от него лице.

Образуваните и неприключили до 30 септември 2020г. производства за търсене на дисциплинарна или имуществена отговорност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи до влизане в действие на измененията се приключват.

На чиновниците - с тяхно единодушие и против възнаграждение, могат да се разпореждат и спомагателни отговорности по отношение на планове, съфинансирани по европейски стратегии,структурни капиталови фондове, по които бенефициент е Министерство на вътрешните работи.

В Съвета за обществено партньорство към Министерство на вътрешните работи участват организации, в които членуват повече от две на 100 от общата щатна бройка на чиновниците на министерството, одобри Народно събрание.

Дарители на Министерство на вътрешните работи могат да бъде юридическо или физическо лице, което подарява книги, научна литература или материали, нужни за подготовката на чиновниците от вътрешното ведомство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР