На следващия ден лидерът на ДОСТ беше привлечен към наказателна

...
На следващия ден лидерът на ДОСТ беше привлечен към наказателна
Коментари Харесай

Главният Прокурор Разпореди: Специален Надзор Разследването Срещу Местан!

На идващия ден водачът на ДОСТ беше притеглен към наказателна отговорност. Събраните досега доказателства са дали съображение да се одобри, че обвиненият е направил нарушавания на чл.35 и чл.47 от Закона за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на малолетната Е.А., се споделя в днешното известие.

До основния прокурор е постъпили молби от потърпевшите родители на умрялото дете за реализиране на непрекъснат контрол върху следствието. Близките към този момент показаха опасения, че политикът може да се размине с тежко наказване поради общественото състояние и финансовите си благоприятни условия.

Сотир Цацаров разпореди на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура ато реши, че досъдебното произвеждане се отличава с фактическа и правна трудност и е със засилен публичен интерес, защото обвиненият Местан е обществена персона, водач на политическа партия. Взети са под внимание и отправените молби за това от родителите на потърпевшото дете, прецизират от пресслужбата.

По делото следва да бъдат осъществени голям брой процесуално следствени дейности и да бъде притеглен по- огромен експертен и изчерпателен запас. Това постанова оказването на организационна помощ и цялостна поддръжка на наблюдаващите прокурори от Оперативна програма - Кърджали.

На Лютви Местан беше наложена 10 000 лв. гаранция и възбрана да напуща страната. Той апелира паричната гаранция и тя в началото беше анулирана, тъй като прокуратурата не показала задоволително данни за имотното му положение. Тя обаче бързо събра доказателства и мярката още веднъж му беше наложена.

Шофьорската брошура на някогашния народен представител от Движение за права и свободи, която в началото беше отнета, обаче по-късно му беше върната с решение на съда.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР