На следващата сесия на Общинския съвет във Варна влиза за

...
На следващата сесия на Общинския съвет във Варна влиза за
Коментари Харесай

Превръщат Аспаруховия парк във втора Морска градина

На идната сесия на Общинския съвет във Варна влиза за разискване Устройственият проект на квартал“Аспарухово“. „Вярвам, че тук ще бъде втората Морска градина на Варна – има неповторима естествена даденост, необятна плажна линия, граничеща с прелестна зелена зона“, сподели кметът на града Иван Портних. Той даде старт на ремонта на един от главните булеварди в квартала-„Първи май“ дружно с регионалния шеф Стоян Пасев и ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов.

Проектът е за 3.8 млн. лв. и е част от „Интегриран градски превоз 2″ по ОП“Региони в растеж“. В „Аспарухово“ продължава ремонтът на улица“Мара Тасева“, следва и реорганизация на другия главен булевард“Народни будители“. До месец се чака да бъде утвърден планът за съвременно рибарско пристанище „Карантината“ и още тази есен да стартира построяването му.

Миналата година кабинетът учреди безплатно право на градеж на община Варна върху парцел, част от морското дъно, в рамките на вътрешните морски води на България в Черно море за създаване на врата по програмата за морско дело и риболовство 2014-2020г.

Предвид ремонтите във Варна, които се правят и провокират тапи в придвижването, кметът Иван Портних още един път помоли жителите за самообладание и приемливост, тъй като по думите му това е методът за основаване на по-добри условия за пътешестване в града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР