На символични цени по 6 - 8 - 10 стотинки

...
На символични цени по 6 - 8 - 10 стотинки
Коментари Харесай

Картофи за бедни продават монасите от манастира Благовещение


На алегорични цени по 6 - 8 - 10 стотинки за кг картофи лично произвеждане ще продават и тази есен монасите от манастира "Благовещение " край кюстендилското с. Копиловци, сподели йеромонах Висарион, който е нещо като управител на светата обител.

Манастирът отглежда към 100 декара картофи, една част от които към този момент са извадени и се оферират за продават по щандовете на манастир в София. Евтините картофи се купуват от живеещи в околните села, с цел да хранят с тях животните си, сподели йеромонах Висарион.

Предишни години от манастира даже и гратис давали на небогати стопани, с цел да изхранят животните си. Някои ги употребяват и за храна, за готвене. Десетки се обаждат да вземат от продукцията всекидневно.

За да се оправят с ваденето на картофите, всяка есен от манастира наемат служащи за акцията. Има пенсионери и безработни, които изкарват положителни надници при земеделците в расо.

При съблюдаване на условията, като се подписват еднодневни или цивилен контракти със сезонните служащи, споделят специалисти от Инспекцията по труда в Кюстендил. Братаята са изцяло изрядни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР