На символичната за българската история дата - 19 февруари, ден

...
На символичната за българската история дата - 19 февруари, ден
Коментари Харесай

ПП и ДБ събраха сподвижници на площада, Явор Божанков обра овациите

На символичната за българската история дата - 19 февруари, ден за респект паметта на Васил Левски, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " събраха симпатизанти пред Народния спектакъл в София.

Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия, направи отпратка към делото на Левски, който " нито е чакал избавител, нито е бил в ролята на жертва ", и сподели, че единствено заедно и обединени " можем да променим България ". От ГЕРБ дадоха конференция, на която Тома Биков, Георги Георгиев и други от по-младите членове на партията оповестиха, че не са съгласни обликът на Левски " да бъде употребен от Петков и обкръжението му ".

На днешното събитие пред Народния спектакъл Кирил Петков показа " Книга на идеите ", която ще е манифест за трансформацията на страната. 50 неправителствени организации към този момент са се подписали в нея и са вписали своите дела, а в идващите дни и нови цивилен сдружения ще имат опция да станат част от плана.

На сцената, наред с политиците, имаше и представители на неправителствения бранш, които в къси изявления показаха своите дела: правосъдна промяна, помощ за Украйна и украинците тук, противопоставяне против домашното принуждение и други.

Думата взе и Георги Георгиев от БОЕЦ, който непосредствено изреди имената на няколко души от гражданския бранш, които съгласно него би трябвало да влязат в листите на обединението за изборите на.2 април като неполитически лица. Това са Кремена Кунева от фондация " За Доброто ", музикантът Васил Гюров, Иван Станчев - Глиги, който беше доброволец на фронта в Украйна, екологът Вера Стаевска и художникът и ваятел Андрей Врабчев.

Появата на мощно ентусиазира събралите се на площада хора. Той стартира с смешка, че даже ChatGPT - изкуственият разсъдък, който е помолил да сформира парче за България в жанр 2Pac, е написал: " Корупцията в България е цар ". Нищо, че не е Венецианската комисия, добави Божанков.

Слоганът, към който всички говорещи се сплотиха, беше " Има по какъв начин ". " Няма да споделям какъв брой пъти са ни казвали, че това което сме се хванали да вършим е безнадеждно. видя се обаче, че всичко е допустимо. Просто подреждаш компаниите от най-големите към най дребните и почваш да ги проверяваш без да прескачаш ", сподели и някогашният финансов министър Асен Василев и съпредседател на Политическа партия.

Докато политическите водачите и хората от гражданския бранш говореха от сцената, инфлуенсъри-бухалки ги причакваха в засада. Този път сили бяха обединили, на който точно Кремена Кунева като народен представител от " Демократична България " изиска да му бъде отнета акредитацията за Народното събрание, и Симеон Милков от канала " Шибанистан ", този път с микрофон на уеб страницата " Безпартиен " - наказан за клюка от Явор Божанков.

И Караколев, и Милков са известни с това, че градят " кариера " като преследват политическите противници на ГЕРБ и Движение за права и свободи в коридорите на Народното събрание или по време на техни обществени мероприятия.

Откриването на акцията се случи и на фона на отдръпването на Александър Дунчев, някогашен народен представител от Политическа партия, а преди този момент и шеф на Агенцията на горите по време на служебния кабинет на Стефан Янев. Дунчев сложи ултиматум на Кирил Петков, че ще се върне в партийната активност, единствено в случай че е лидер на листата на Политическа партия и Демократична България за идния избор на 2 април в София Област. Той бе лидер на Политическа партия в региона на предходните избори. Заявката му пристигна от ефира на bTV в изявление за Мария Цънцърова. На тези избори на Дунчев е била препоръчана втората позиция, защото водаческото място е разпределено за съдружните сътрудници от Демократична България. Водач на предишните избори от Демократична България беше Антоанета Цонева, която обаче не съумя да завоюва мандат.

Подобно систематизиране е общоприета процедура сред съдружни сътрудници. След присъединяване си в малкия екран, Дунчев срещна рецензии поради ултимативния звук, който употребява. Част от причините против решението му да саботира акцията е и опцията за избор с преференция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР