На шестата консултация при президента в петък се явиха представители

...
На шестата консултация при президента в петък се явиха представители
Коментари Харесай

ДБ след консултациите: ПП получиха морален мандат, бъдещият премиер трябва да е техен

На шестата консултация при президента в петък се явиха представители на " Демократична България ". По време на диалога съпредседателят на партията Христо Иванов съобщи, че в случай че мандатът бъде даден на тях, ще водят договаряния в границите на досегашната четворна коалиция, която се разпадна. По думите му още един цикъл от избори надали ще даде друг парламент. А министър председател следвало да бъде член на „ Продължаваме Промяната”.

„ Ние сме подготвени да участваме в напъните за образуване на държавно управление – и като мандатоносители, и като на участници в договаряния. Ние ще сведем до най-малко изискванията, които ще слагаме, тъй като политическата класа доста се увлече в слагането на разграничителни и червени линии, без да може да предложи решения. 8 месеца след следващите избори сме напът още веднъж да покажем на хората, че не можем да осигурим решение на най-тежката политическа и икономическа обстановка, пред която се е изправяло нашето потомство. Това заплашва да се трансформира в доста тежко признание - че не можем да носим отговорност ", добави Иванов.

По думите му провеждането на съвещания преди третия мандат е доста градивна стъпка. „ Намираме се в комплициран политически стадий, в поредност от рецесии, и парламенти, които не могат да родят постоянни болшинства. Политическата класа е длъжна да разбере, че хората чакат от нас резултати, а не драми ", сподели още Иванов.

От своя страна Радев също съобщи, че страната е изправена пред доста рецесии - няма дълготрайни контракти за доставка на газ, няма законодателство, обвързвано с Плана за възобновяване и резистентност, правосъдната промяна буксува. По думите му е належащо да има работещ парламент, с цел да може България да премине по-лесно през тези перипети.

„ Вие към този момент заявихте, че ще положите старания за образуването на нов кабинет в границите на това Народно събрание ", сподели Радев на Иванов.

След консултациите ръководителят на „ Да, България " съобщи изрично, че министър председателят в вероятно бъдещо държавно управление би трябвало да е от „ Продължаваме Промяната”.

„ Ние министър председател няма да издигаме. Това следва да бъде самодейност на Политическа партия – те получиха моралния мандат да отворят нова страница в българската политика”, разяснява Иванов.

Според него кабинет с мандат на Има Такъв Народ „ надали би бил работещ вариант”, тъй като даже първата политическа мощ има запаси във връзка с партията на Слави Трифонов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР