На северозападното крайбрежие на Германия, във водите Северно море, са

...
На северозападното крайбрежие на Германия, във водите Северно море, са
Коментари Харесай

Къде са тези къщи, които се намират почти на нивото на морето?

На северозападното крайбрежие на Германия, във водите Северно море, са ситуирани 10 островчета, известни като островите Халиген. Те се издигат единствено на няколко крачки над морското ниво, тъй че когато приливите са най-силни, изчезват под водата.
През Средновековието има повече сходни островчета, огромна част от тях през днешния ден обаче са изгубени вечно под вълните.
Островите Халиген са едва обитаеми. Всяка къща тук е издигната на върха на изкуствена могила, която я държи над линията на водата.
По време на периодическите наводнения, известни като landunter, всяка къща сама по себе си се трансформира в дребен остров, като тази на изображението по-долу.


По време на викингската ера Халиген са непрекъснато населявани, като селищата са издигнати върху могили, а по-високите места на островите са отделени за селско стопанство.

Жителите защитавали къщите си с ниски насипи и могили, до момента в който ниско разположените региони били превръщани в пасища, откакто приливът се отдръпна.
Някои от островите са свързани с континенталната част посредством канали и тесни железопътни линии, по които жителите им могат да карат дребните си частни влакове.


Всяка островна къща има собствен личен. Първоначално те се движат на вятърна сила, а през днешния ден са на дизелово гориво.
Отглеждането на добитък и туризмът са главното прехранване на жителите на островите Халиген. Много от тях оферират разходки по покритите от прилива равнини - известно развлечение измежду холандците и германците.


От десетте острова Халиген през днешния ден единствено пет са населявани. Останалите са част от народен парк Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР