На севернокорейците е забранено да се смеят или пият в

...
На севернокорейците е забранено да се смеят или пият в
Коментари Харесай

Северна Корея забрани щастието за 11 дни – отбелязва 10-годишнина от смъртта на Ким Чен Ир

На севернокорейците е неразрешено да се смеят или пият в продължение на 11 дни във връзка десетата годишнина от гибелта на някогашния водач Ким Чен Ир, оповестява „ Дейли Мейл “.

Ким Чен Ир ръководи Северна Корея от 1994 година до гибелта си през 2011 година, а по-късно е завещан от третия си и минимален наследник, сегашния водач Ким Чен Ун.

Сега, 10 години след гибелта му, севернокорейците са принудени да съблюдават 11-дневен интервал на печал, в който не им е разрешено да се смеят или да пият алкохол.

По принцип в деня на гибелта му – 17 декември – им е неразрешено и да пазарят, написа изданието. 

Източник твърди: „ В предишното доста хора, които са били хванати да пият или да са в нетрезво положение по време на траурния интервал, са били задържани и третирани като идеологически нарушители. Те са били отвеждани и в никакъв случай повече не са били виждани. Дори в случай че член на фамилията ви почине по време на траура, нямате право да плачете на глас и тялото би трябвало да бъде изнесено след края му. Хората не могат да честват даже личните си рождени дни, в случай че те попадат в интервала на печал “.

Ким Чен Ир умира от сърдечен удар на 17 декември 2011 година на 69-годишна възраст, откакто ръководи страната в продължение на 17 години в изискванията на жестока и репресивна тирания.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР