На сесия днес Столичният общински съвет /СОС/ прие План за

...
На сесия днес Столичният общински съвет /СОС/ прие План за
Коментари Харесай

План за адаптация към климатичните промени прие СОС

На сесия през днешния ден Столичният общински съвет /СОС/ одобри План за акомодация към климатичните промени за Столична община /2019-2025 г./, неразделна част от Стратегия за акомодация към климатичните промени на Столична община /СО/.

Йоана Христова, вносител на отчета и зам.-кмет по екология на София, сподели пред публицисти, че общината от доста години работи по тематиката, като всички стратегически документи на Следствен отдел към окръжна прокуратура следват осъществяването на поетите цели към тези интернационалните организации, част от които беше тактиката. Неделима част от тактиката е и Планът за деяние. Христова изясни, че проектът е разпределен на разнообразни групи ограничения, свързани с разнообразни браншове от нашия живот- градоустройство, енергетика, превоз и така нататък Разграничени са са дълготрайни, средносрочни и дълготрайни ограничения и са заложени изпреварващи дейности поради климатичните промени, които към този момент са факт. По думите на Христова по отношение на по-интензивните и по-дълги превалявания и по-резките промени на температурите да вземем за пример, общината може да предприеме изпреварващи дейности. Такива са да вземем за пример основаването на нова задържаща и дренираща инфраструктура, нови водни площи, които при интензивни превалявания могат да спестят средства за справяне с тези бедствия, изясни зам.-кметът.

Други ограничения са създаване на нови обекти на транспортната инфраструктура, благоприятни условия за ж.п. превоза в София, който да поеме избрани крайградски пътувания, интермодалност на градския превоз, климатизация на всички транспортни средства, инвестиция в нови климатизирани метровлакове и други, както и всички сфери, в които могат да се вършат нововъведения, добави Йоана Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР