.На семейната трапеза ще седнат и депутатите от настоящото Народно

...
.На семейната трапеза ще седнат и депутатите от настоящото Народно
Коментари Харесай

Подаръците на депутатите – от незабравимо преживяване до снимка и чифт чорапи

„.
На фамилната софра ще седнат и
депутатите от актуалното Народно заседание, което евентуално ще преживее единствено една Коледа. Но тематиката е друга, не политическа. Ето какво обичат да подаряват и да получават за празниците хората, които сме пратили в Народното събрание.
Няма по какъв начин, започваме с академик Николай Денков.
Номинираният от „ Продължаваме промяната “ за министър председател си пада по книгите като подарък за празниците.

„ Купувам нещо на Балдачи, Гришам. Това е идеалният подарък за мен и в двете направления “, прям е някогашният министър на образованието и фамозен академик по физикохимия, който има непостижимата, май, задача да сформира избираем постоянен кабинет с втория мандат.
Пловдивският народен представител от ПП Стою Стоев
постоянно избира по-специален подарък за брачната половинка, защото тя има и рожден ден скоро след Коледа.

Сега е харесал смарт уоч и търси време да избере най-хубавия вид.

„ За подаръците към мен нямам никакво желание. Дори ще призная, че при последния мотив ми дадоха парична сума.
Заделих я и още не съм я пипнал.
Иначе желаех да купя настолна лампа, харесал съм си една “, признава юристът от „ Продължаваме промяната “.
За някогашния обществен министър Георги Гьоков
от Българска социалистическа партия празниците са време за събиране на фамилията, а на подаръците гледа като жест. И държи да са скромни.

„ Иначе на сътрудниците преди в министерството, а в този момент в Народното събрание подарявах по бутилка вино “, разкрива социалистът.
Колегата му Иван Ченчев, началник на Комисията по медии
и просвета, кара особени празници последните години, защото родителите и сестра му живеят в Канада. „ Иначе знаят, че обичам книги и ми поръчват от някоя книжарница тук.

Но чувството е друго да подариш нещо персонално на околните “, прям е депутатът от Българска социалистическа партия, който няма да има опция да пътува до Канада за празниците.

Доцент Антон Тонев, началник на Здравната комисия, обича да купува дарове за Рождество Христово, обикаляйки варненските галерии.
“Картините са скромни, не си представяйте
някакви скъпи творби. Не изисквам да разбирам, само че просто одобрявам и закупувам “, доверява лекарят от „ Промяната “.

Самият той най-вече обича да получава картички или фотоси с персонални послания. „ Може някое дете да е нарисувало нещо, написало пожелания, няма никакво значение. Тези дарове същински ме раздрусват.
Ето, и в този момент, като приказвам, се сещам за картичките,
направени от двете ми деца, с които съм напълнил една стена в служебния апартамент “, вълнува се очевидно доцентът, който оперира от години тумори в коремната област.
Лидерът на пловдивските депутати
от „ Промяната “ Росен Костурков получава нормално чорапи за празниците. Голямата му щерка от дълго време е на вълна парична сума.

Шефът на Земеделската комисия се трансформира в Дядо Коледа, когато става въпрос обаче за дребното му дете. А от време на време покупките просто са наложителни, като за тази Коледа.
„ Съпругата заяви, че се е счупила пералнята,
та взехме нова “, изяснява Костурков.

Оставаме в Пловдив и „ Промяната “ с Венцислава Любенова. Депутатът към този момент е раздала дарове с благотворителна цел в Чешнегирово. „ Иначе обичам да предпочитам дреболийки от „ Капана “ за околните.

Ще обиколя и тази година, има доста щандове, които събират пари за разнообразни дела, би трябвало да бъдат подкрепени “, уверена е пловдивчанката. Е, няма по какъв начин да избяга от подаръците за децата, само че те по никакъв начин не са претенциозни. В листата им попадат единствено книжки,
моливи и други материали, които се употребяват и вкъщи, и в учебно заведение.
Прехвърляме се към лагер на ГЕРБ. Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов дарява бутилки на хора, с които го свързват професионалните отговорности. На околните измисля нещо, върху което има персонално обръщение.

„ Такива дарове одобрявам и за мен. Книга с написано благопожелание е всичко, от което нуждая се на празниците. Друга тематика е по кое време ще ми остане време да ги чета “, разкрива професорът, който
също е ослепителен хирург в лекуването на коремни тумори.
Шефът на Правната комисия – Радомир Чолаков, е вманиачен по остарели книги. Пловдивският народен представител от ГЕРБ си подарява освен за празниците такива.

„ Под остаряла имам поради преди Втората международна война. Преди се намираха относително елементарно, в този момент доста мъчно. Иначе на околните правя подарък неща, които са им потребни “, изяснява Чолаков.
Надежда Йорданова от „ Демократична България “
обича да подарява прекарвания. „ Дали концерти, или пътувания, няма значение.

Въпросът е да има страст. Иначе обичам да получавам книги “, разкрива някогашният правосъден министър, прочула се с острия език към основния прокурор Иван Гешев.
Професор Александър Симидчиев от Демократична България си пада по джаджите.

„ Обичам да е нещо завъртяно, само че функционално. Ето, харесал съм доста една мелачка за кафе от порцелан. Много е забавна. Въобще, моят усет към джаджите е назад на това, което желаят дамите. За тях задоволително е цвете или жест.
Аз пък желая подаръкът да ми прави работа “,
смее се фамозният пулмолог.

Бившият обществен министър Деница Сачева има традиция да прави фамилни албуми за Рождество Христово.

„ Снимам се с родителите ми и детето. Това си подаряваме. Разбира се, детето не може да мине без играчки. На приятелите правя подарък книги “, разкрива депутатът от ГЕРБ.
Колежката й Екатерина Захариева е
безапелационна, че в последно време тези празници в България се трансформират в нервност по извършване на покупки, която не й подхожда. „ Идва ми прекалено много. Аз персонално се лимитирам в извършването на покупки.

Подарявам нещо свястно за децата и бабите, до такава степен. Обичам да веселя хората, не и да получавам дарове “,  споделя дамата от Пазарджик, която беше вицепремиер и външен министър
в последния кабинет на Бойко Борисов.
Изцяло благотворително пазарува Константина Спасова, новата звезда на „ Възраждане “. Красавицата от Добрич към този момент е купила дреболии от щанд в родния град, който събира пари за лекуване на юноша, потърпевш в злополука.

„ Такива ще са подаръците за околните. Ще обиколя отново базарите в Добрич. Иначе и на мен от време на време ми идва повече тази нервност с извършване на покупки и трапези. Смисълът на празниците несъмнено не е този “, уверена е 30-годишната дама от „ Възраждане “.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР