На сем. Баневи са повдигнати обвинения за присвояване и данъчни

...
На сем. Баневи са повдигнати обвинения за присвояване и данъчни
Коментари Харесай

На сем. Баневи са повдигнати обвинения за присвояване и данъчни престъпления


На сем. Баневи са повдигнати обвинявания за заграбване и данъчни закононарушения в интервала 2010-2011 година, като общият размер на присвоеното имущество е над 1,5 млн. лева, а общият размер на вредата за фиска е над 500 000 лева Това разгласи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мария Дойчева.

Тя посочи, че в обвиняванията не са включени апортите.

Това дело ще онагледи така наречен бандитска приватизация, разяснява заместникът на основния прокурор Иван Гешев. Отправна точка на правосъдното произвеждане е приватизираният цех "Полимери " и неговото източване и обезкостяване, уточни той.

„ Ситуацията, както я разказват очевидците и документите е следната: Придобиват се предприятия от първата вълна на всеобщата приватизация. До този миг страната не е обвързвала това по никакъв метод с следващ надзор. Резултатът с „ Полимери “ е, че стартира неговото източване по разнообразни способи и най-после стигаме до откровеното рязане на скрап на каквото е останало от завода. Резултатът е 1800 души на улицата. Това дело ще онагледи така наречен „ бандитска приватизация “, посочи заместник-главният прокурор.

Гешев съобщи, че парите от „ Полимери” са постъпвали в офшорни сметки и добави, че това е един от методите на източване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР